Barbro S

Utställning på gång

Igår anmälde jag mig till en konstutställning för amatörer som ska visas på Folkets Hus här i Umeå i april. Det känns jätteroligt att få visa upp några målningar. Jag får veta senare hur många tavlor jag får med och då ska jag bestämma vilka det blir. Just nu fortsätter jag på soltemat, jag har tydligen gillat titlar med ordet sol i för här kommer Solens moder.

Solens moder, målad 2002 på duk, 61x50 cm.

Jag kunde inte fota den rakare då den hänger för högt. I hallen är det dubbel takhöjd delvis och när jag flyttade in fanns en krok att hänga på långt ovan. Den gick inte att motstå så med hjälp av skaftet till skurborsten och en smula tur fick jag upp min färglysande tavla.

Ute fortsätter grådagarna men förra veckan sjöng talgoxen sin vårtrudelutt för mig. Vilken glädje att höra den redan.  Idag har jag dessutom fått ett brev med löfte om att få alla mina önskningar uppfyllda bara jag skickar tillbaka ett certifikat till en professor på IFA, institutet för lyckoforskning, i Holland. Ja, om det vore så lätt. Det är förstås lurendrejeri och de vill nog ha pengar fast de utlovar allt gratis. Fann några artiklar på Google om människor som blivit lurade. Tacka vet jag talgoxens drill. Den ljuger inte utan påminner om att våren verkligen kommer, i år också, även om vi västerbottningar får vänta några månader till.