Barbro S

Ett nytt fadderbarn

Igår kom hon, mitt nya fadderbarn, i ett stort vitt kuvert från Barnfonden. Så spännande att öppna och se vem det skulle bli. Ett par vackra, men allvarliga bruna ögon betraktar mig, ett fjunigt, vildlockigt mörkbrunt hår omger ett ljusbrunt ansikte på denna 5-åriga flicka från Etiopien. Fetiya heter hon och bor i en by utanför Addis Ababa.

Nu blir det till att handla presenter till första brevet, kritor och ritblock är säkra kort och så något fint, kanske.  Det är härligt att ha ett litet barn på en annan kontinent att bry sig om lite lagom mycket. Hon har en familj, föräldrar och syskon, men behöver förstås bidrag för att kunna gå i skola, få näringsrik mat, köpa kläder och annat nödvändigt. Det är verkligen roligt att kunna ge där det behövs och få respons att det jag skickar kommer fram.

Och så en hälsning från mina busungar till katter.
 




                                    
De vill visa att de faktiskt har kattlucka och eftersom strålkastaren solen ligger på är det nästan som om de vore på TV, eller hur? Tyvärr har de gjort något som matte får stå till svars för och det är inte roligt, men jag hoppas det går att lösa så grannen blir nöjd.