Barbro S

Resan till Toscana
Låter som en filmtitel :), eller hur? Som vanligt tog jag massor med bilder på min påskvistelse i Toscana och eftersom det är så roligt att både berätta och visa bilder så börjar jag lugnt med resan hemifrån.

Så här såg det ut på Umeå City Airport avresedagen kl 10. Plus någon enstaka grad och grått med strilande regnstänk.

Inte alls svårt att lämna. På Arlanda var vädret ungefär detsamma men uppe bland molnen över södra Europa fick vi en försmak av blå himmel och sol.

Så småningon framträdde landskapet och här hade det inte varit helt fel att landa, eller hur?

Men så blev det inte utan vi flög vidare till Pisa och det var nog lika bra för vårvindarna var svala som de också är hos oss och trots solen inte så märkvärdig värme i luften.

Staden Pisa från ovan. Floden som rinner genom både Pisa och Florens heter Arno.

Så härligt det var att möta grönskan medan vi väntade på bussarna som skulle ta oss till vårt då ännu okända hotell i den lilla staden Montecattini Terme.

Utanför Pisa Airport. Denna fantastiska resa är jag delvis bjuden på av Naturamed-pharma AB, ett företag som säljer hälsokostpreparat, måste ju göra lite reklam för dem. I höstas var jag till Venedig på deras bekostnad och även den resan var helt underbar, inte minst för alla trevliga människor jag mötte.

En av dem var Soili från Stockholm som jag reste tillsammans med nu på denna resa. Vi är visst inte helt olika varandra som andra resenärer påpekade.

Här har vi just tagit vårt hotellrum i besittning. Säkert 4 meters takhöjd och även om gult hade passat eftersom det var påsk så är det frånvaron av blixt som ger rummet den färgen. Både väggar och gardiner var vita.

Efter informationsmötet gick vi ut på staden och fann oss en trevlig liten pizzeria där vi nöjde oss med en pizzaslice till tonerna av hög musik. Sen fick sömnen ta oss efter en lång resedag.

Fortsättning följer.
#1 - Anna ..tassar in

Men så underbart..Pisa..Italy...du det är precis ett år sedan jag var i Rom..jag älskar Italien..ha det så gott och njut...

#2 - Anna-Lena

Du ser ut att ha haft det hur gott som helst!....och visst....ni är lika varandra!