Barbro S

Tillbakablick februari
Jag letar i fjolårets bildarkiv för att hitta några bilder till Bildbloggerians Tillbakablick som jag deltar i en gång i månaden, och det mest dramatiska jag hittar är väderbilder. Väderdramatik som vi haft så gott om denna vinter var lite ovanligare ifjol och det växlade snabbare. I år upplever jag långa perioder av snöfall, gråmulet, kyla men i februari 2009 ändrades dagarna på ett mer positivt sätt.

Den ena dagen såg det ut så här...

..och nästa dag var solen på sitt bästa humör. Båda bilderna är tagna genom fönstret.


Februari handlar väl mycket om att njuta av solen och ljuset som sakta får oss att återvända till livet, få livslusten åter att möta en ny vår. I alla fall för mig är januari efter det att julen stökats undan en svår och tung tid att genomlida, bara stå ut tills dagarna blir lite längre.

En otrevlig konsult som utredde mig sa att den 10 februari vänder det, och åtminstone det hade han rätt i, fast jag i övrigt var så arg och besviken på honom. Ganska kul att jag minns sånt där, att det var just han som sa det. Det visar att de flesta människor man möter har något att lära en, och det kan man ta till vara så får det mindre trevliga rinna iväg så sakteliga när det sårade läker ut.

Solen börjar värma i februari och det märker även katterna. Denna bild får representera att livslusten spirar. Min stora katt Tusse i mitt lilla ostadiga, men ändå starka körsbärsträd.


Vackrare blå himmel får man leta efter och nu väntar jag på den. Jag såg i alla fall en flock grönfinkar igår som glatt kvittrade sig igenom björk och tall. I helgen har det varit fågelräkning av antalet fågelarter vid fågelbord och i trädgårdar. Talgoxen vann, förstås, men bergfinken seglade upp på andra plats före pilfink och blåmes.

Här uppe har jag inte sett bergfinken på vintern utan den kommer senare, en vacker fågel med ett utdraget, ganska fult läte. Det är också något att se fram emot, alla vårfåglar som börjar välla in i april ( kanske redan i mars om det blir varmt). Oj, vad pratsam jag var idag då :).

Fler tillbakablickar hittar ni här.
#1 - Halloj världen! /Inger

Kul med en tillbakablick.Intressant det där att det vänder den 10 februari...Ska hålla span på om det stämmer att humöret lyfter då! Fin bild på katten! :)

#2 - Helena

Jättefin bild på en jättefin katt! :D