Barbro S

Himmeld

Plötsligt när jag hade varit på en kort promenad till Willys för att kompletteringshandla hände det massor, mail, sms, telefonsamtal och januaris ganska slöa stillhet förbyttes i hektisk energi. Om ni har läst här tidigare vet ni att jag ifjol var till Venedig, en slags reklamresa som hälsokostföretaget Natura Medica bjuder på (inte helt, men ett bra erbjudande är det). Resan till Venedig var helt underbar och jag lärde känna flera kvinnor, bl.a. henne jag delade rum med, en jämnårig kvinna från Stockholm.

Jag var så nöjd med den resan och tänkte inte alls på att göra fler den närmaste tiden, men hann bara vara hemma tre dagar så kom ett nytt erbjudande från samma företag om att resa till Toscana. Klart jag nappade. Vi skulle få ett datum tilldelat någon gång i april och enligt resedokumenten skulle vi då ha tio dagar på oss att tacka ja eller nej. Idag har de kontaktat oss, både jag och S (se ovan) om att få åka iväg den 1 april och så vill de ha svar idag!!!!

S är beredd att tacka ja, men jag måste ju ordna kattvakt och anslutningsflyg (m.m. tänkte jag skriva men mer är det inte, eg bara kattvakt som är ett problem). Så nu sitter jag här lite på nålar och väntar på att min systerdotter ska ringa från Västervik där hon bor och arbetar. Lite knepigt att min enda kattvakt bor så långt bort, men så är det.

Denna jobbiga men också trevliga stress vill jag illustrera med lite brinnande bilder från januaris himmel.

Lite surrealistisk bild då den är tagen genom min inglasade balkong som samtidigt speglar en annan vy.

Nästa foto är lite enklare att ta till sig, det bara visar himlen i förrgår kl 8.30, en mild januarimorgon.

I dagens tidning skriver de att december bara innehöll 13,9 soltimmar men att vi nu i januari redan har passerat den mängden. Bättre med sol i januari, tycker jag, för december lyses upp så mycket av jul- och adventsljus. Nu börjar det märkas att dagarna är lite längre och jag inbillar mig också att solen värmer lite.