Barbro S

Naturkonst
Lusten att blogga har avtagit en del, antagligen pga årstiden som lockar mig mer utomhus, men jag kan visa några bilder på lite vackert och roligt jag fann på några av mina många utflykter den senaste tiden.

I söndags befann jag mig i Haddingen och tittade på en stuga med en väninna. Stugan var eländig men tomten fin och priset därefter. Vi lockades inte till vidare engagemang utan åkte skogsbilvägen tills vi kom till en fin plats vid sjön. Där åkte fikakorgen fram förstås. I närheten fann jag dessa hjärtliga stenar.

Ett tydligt hjärta av mossa och ett inte lika tydligt stenhjärta till höger på nästa sten.

Denna lilla enögda varelse bligade intensivt på mig så jag bara måste föreviga den:).

Andra härliga varelser fann vi på utebutiken Blå Eld, bl.a. flerdelade Tavelsjöodjur i keramik och små rostiga grodor på marken. Vilken fin butik, dit ska jag åka igen, och då med fylld börs.

Igår hade jag lunchpicknick med en väninna vid Nydalasjön och då gled dessa vackra fåglar förbi.

Storlom, trodde jag, men vid en närmare granskning fann jag ett rostrött halsparti vilket bevisar att det faktiskt är smålom. Den arten har jag inte sett tidigare så det var jätteroligt. Jag har nyss gått med i Västerbottens Ornitologiska förening med mitt  växande fågelintresse. Det är så spännande att lära mig mer och mer helt utan krav på tentamen eller redovisning.

Jag önskar er alla en skön helg. Lite nationaldagsfirande med New Friends på söndag blir det nog om vädret tillåter, annars ganska lugnt.