Barbro S

Tröga tankar
Jag har kommit in i en sommarletargi då hjärnan som formulerar texter tar vilopaus och jag istället jobbar hårt med kroppen på olika sätt, om jag nu ska finna en förklaring till den tanketröghet jag känner. Igår kom min bror med sin väninna så jag har sovit hemma inatt, men ska åter tillbaka till stugan ikväll skönt nog.

Det är mycket att göra i hemmet men jag har hunnit med att tvätta, stryka, diska bort, rensa ogräs, byta ut lite plantor (penséer mot andra sommarblommor) och bli arg på vaktmästaren som helt plötsligt motorsågade bort två björkar. Den ena bryr jag mig inte om men den andra var så fin, ett utmärkt klätterträd för katterna alldeles i närheten och den prydde sin plats.

Styrelsebeslut tydligen, men varför berättar de inte för oss som bor i närheten? Vi, jag och min granne, har ju visat vårt engagemang för vår nära utemiljö tidigare i år och betonade då speciellt vikten av kommunikation med oss boende. Nåja, jag överlever nog detta.

Midsommaraftonen blev jättetrevlig, så härligt att sitta ute och äta matjesill, jordgubbar och andra godsaker, diskutera kvinnofrågor :) och annat som kom upp. Vi var sju kvinnor på en kolonistugeveranda och senare på kvällen fick vi besök av fem män vilket livade upp diskussionerna ytterligare.

Denna bild får illustrera kvällen då jag inte kan visa foton på vännerna. Jättegott med grillad sparris.

Som jag minns sken solen hela kvällen men vid åttatiden såg tydligen himlen ut så här.

Varmt var det ändå och myggen var med oss, men bara måttligt, då en rykande myggspiral höll dem borta.

På stugan är det som vanligt. Vi har byggt en utomhusdusch. En snickare, en jätteduktig snickare, har byggt den så snygg och den är nu invigd. Så härligt att duscha med höga tallar och blå himmel ovanför med den goda doften av nysågat virke runt om.

Här är en bild på årets andkull. Det finns ytterligare en med bara två småttingar kvar, de var tre från början.

Stolt moder i förgrunden.

Min lilla kattflicka är intresserad av dem men lyckas inte komma så nära. Visst ser hon lite uppgiven ut. Å andra sidan finns där så många flygfän att jaga, trollsländor, fjärilar, flugor m.m. så inte är det synd om henne:).

Ner i badet och sen åter till stugan med ren tvätt och annat smått och gott. Badat i sjön har jag inte gjort än, men om solen lyser blir det nog premiärdopp i morgon. Grannarna har redan badat flera dagar.
#1 - Halloj världen! /Inger

Låter härligt! Spännande med grillad sparris. Är de förkokta?