Barbro S

Skurdag

Nej, inte med borste och såpa utan hagel, regn, mera hagel, ännu mera hagel och ja, så är det idag. För en kvart sen trodde jag det var över då solen lyste på det våta och bara vita moln syntes på himlen, men så seglade ett blåmoln upp igen och förmörkade himlen så nu skurar det igen.

Ett litet vårtecken gladde mig igår. Lilla blåsippan visade sig, den som jag trodde var så sen.


Sen hörde jag ett bekant ljud som jag först inte identifierade, men då tog den i och surrade högt så jag kände igen.. årets första humla som flög förbi. Små saker att glädjas åt.

Ett lite konstigare vårtecken stötte vi på i söndags, när jag var ute på fågelskådarutflykt med New Friends vid Bergöbron och Tuvan. Vi gick runt i naturskyddsområdet på spångade leder och plötsligt ser jag en frusen groda på snön??

Vi var övertygade om att den frusit ihjäl i snön och nu tinat fram, men nehej, så illa var det inte. Längre bort dök det upp ännu en groda, en randigare sak. En av oss tog upp den i handen och lyfte den en liten bit till närmaste barmark.

När hon satte ned den visade det sig att groda nr 1 hade hoppat vidare. Undrar var de var på väg, båda rörde sig i samma riktning, men parallellt, inte som att de ville mötas. Kanske mot vattnet för att lägga små grodägg??

Ikväll är jag på väg till mera fågelskådning, nu med proffs som kan lära ut, men det måste sluta hagla!!! Oj, nu är det vitt ute, värsta skuren idag.