Barbro S

Höstfärger
Fototriss tar uppehåll några veckor för Helena behöver vila upp sig och fylla på sina reserver. Det har jag mer än väl förståelse för då jag själv försökt med det i många år, men mina reserver blir oftast bara halvfulla innan jag tömmer dem igen mer eller mindre medvetet. Fast när något är roligt finns oftast krafter, märker jag, däremot ökar då tinnitus och huvudtryck så det är bara att välja:).

I alla fall är det så vackert ute med alla höstfärger, löven som hänger kvar på träden eller de som fyller gräsmattor och cykelbanor med sina gyllene färgskalor. Igår morse låg dimman kvar länge men jag gillar ändå utsikten mot skogen från min balkong.

Hallonriset gulnar så fint och rönnbärens röda saft lockar sidensvansar i mängder samt domherrar i klarröda västar. Fina fåglar som påminner mig om barndomens sädeskärvar.

I morse var det badkalas i en vattenpöl, grönsiska, bofink och någon till hade jättekul. De plaskade på och viftade med vingarna så häftigt att fotot bara blev suddigt, tyvärr. Någon närbild var det dock inte tal om. Kul såg det ut i alla fall:).

Jag hann vara ute med båda katterna i skogen på promenad, den ena följde med hem, den andra gick sin egen väg och kom senare. Här är de samlade för spaning på balkongen. Tusse tror nog fortfarande det ska komma fåglar flygandes in men nu har vaktmästaren tätat hålet med nät.

Svansen rör sig rytmiskt fram och tillbaka av spänningen men det syns förstås inte på bild. Många träd har markerats med rött så nu är det avverkning på gång. Jag gruvar lite för jag gillar alla områdets träd, men förstår att det bara är att gilla läget numera.

Ute blommade min klängros, Henry Weasley, så vackert mot förrådets vägg. En granne tyckte jag skulle ta in den och så här fin blev den i min vas.

Otroligt så många växter som ännu blommar men nätterna har varit verkligt varma. Nu stundar visst svalare tider så frosten tar dem nog snart.

Idag har jag tittat på när några från New Friends bowlat, ville så gärna vara med men vågar inte med nyopererad hand, som skiftar i grågulblått. Däremot hängde jag med på middag efteråt på Rest Mix där jag åt en god Frutti di Mare-pizza, uppskuren i bitar för mig:).