Barbro S

Mus i repris och årets första..
Ja, ni minns kanske inlägget Katt och råtta för nästan två veckor sen. Nu är det dags igen. Klockan är fem på morgonen, Desirée har just lagt sig tillrätta mellan mina fötter efter någon timme ute, och vi hör kattluckan öppnas häftigt och Tusse rusar in. D reagerar direkt och hoppar ned från sängen vilket får mig att undra. Jajamän, en liten mus rör sig på köksgolvet med Tusse ivrigt iakttagande.

På med lyset, hämta filt och stänga för flyktvägen under kyl/frys (tidigare dålig erfarenhet) och då musen hukar under diskbänkskåpen mot sockeln minns jag min grannes kunskap om fyrkantig låda. Snabbt fram med den, fösa undan katterna som naturligtvis ville få musen att röra på sig, och vips fångade jag musen under lådan. Okej, steg 1 gick bra, sen då, hur förflytta den ut?

Jag fångar alltid getingar med glas och papper under så nu tog jag en tidskrift, någorlunda tunn men med styv framsida, och styrde in under musen. Ha, det gick också bra. Besvikna katter:)! Medan detta pågick väste jag med plågad röst:-Inga möss inne i lägenheten! Upprepade detta som ett mantra samt andades tungt och ljudligt för att visa katterna hur hemskt besvärligt jag tyckte det var. 

Plastlådan gick inte att lyfta så, då hade det glipat/glepat (?) så musen kunde rymt, istället drog jag ekipaget över golvet, men hinder uppstod då där finns en liten upphöjning till vardagsrumsgolvet och senare en tröskel till balkongen. Stanna och tänka... ett snabbt handgrepp så vände jag på burk och tidskriften blev tak istället för golv, vilket gjorde det lätt att bära ut musen. Den såg förresten ut exakt som musen jag hade besök av sist, var säkert densamma.

Jag lutade mig ut från balkongen, tog bort taket och burken såg först alldeles tom ut!!!  Men naturligtvis fanns där en mörk fläck i ena hörnet. Jag kastade ut den till riset bakom huset så långt jag bara kunde och stängde sen inglasningen. Annars hade katterna bara gått ut och hämtat in den igen:). Jag hoppas att jag gav dem en så otrevligt upplevelse att de inte gör om det.

Tillbaka till goa sängvärmen för att lugna ner mig men så kom jag på att små mustassar ju berört mitt köksgolv. Fram med nyinköpta Ajax Professional i knallcerise flaska och torka, torka, torka tills golvet kändes riktigt rent.

Då fick vi sova ett tag till, ett ganska långt tag tills vi väcktes av en skata på fönsterblecket och ett konstigt ljud som fick oss alla att stiga upp. Snöoväder!! Årets första snö faller inte snällt och stilla utan det blåser hårt och vräker ned utanför.

Gillas inte direkt, syns väl?

Tusse är lite piggare och vill i alla fall ut och titta en timme senare när snöfallet lugnat sig men blivit blötare, alltså mera snöblandat regn.

Märkligt är att sommarblommorna ännu är så fina. Jag tog in dem de första frostnätterna för några veckor sen men sen har de klarat sig ute, petunior, surfinia och pengablad. Krysantemum har jag planterat nu i höst.

Nu snöar det ännu mer men jag ids inte springa ut och ta en bild till. Man blir så ivrig när vädret förändras så snabbt. Vi hade förväntat oss regn idag, inte detta, men jag gillar det. Man får mysa inne och jag hinner fixa och dona samt diska undan efter en jättetrevlig kväll igår med en väninna jag inte träffat på hela sommaren.

Champagne (okej, mousserande vin då), grissini med dipp, te och bruschetta samt vin och ost tills vi blev alldeles för mätta att äta någon efterrätt. Naturligtvis massor av prat om hur våra somrar varit.