Barbro S

Kalashelg
Vilken helg jag har haft, förutom min egen födelsedag som är ojämn och alldeles ointressant* så hann jag med ett 60-årskalas på lördag kväll och ett 50-årskalas halva söndagen.

*Jag trodde man skulle sluta fira annat än jämna fem vid den här åldern, men kalas vill nog alla ha så mycket som det går så det är bara att fortsätta baka och bjuda och visst är det trevligt, det måste jag ändå medge:). Och så får man presenter, fick bl.a. en fin korg fylld med läckra italienska delikatesser och fina teckningar från syskonbarnbarnen samt en väninnas 11-åriga flicka.

En del av det jag bjöd på.

Fler kalasbilder blir det inte utan jag visar istället foton från fredagens orientering med S (en väninna sen tonåren) då vi förutom kontroller också fann en del gula kantareller. De ställen jag hade markerat på kartan, där vi plockade ifjol, var länsade och bara knappnålsstora svamphuvuden syntes.

Däremot sprang (gick!) vi på ett nytt ställe även det invid en stig så vi hade helt enkelt bara tur att inte de kantarellerna också plockats. Dessa var gömda under löv och mossa, ganska smutsiga och inte så fina, men de är ju goda ändå.

Här sitter en nöjd och ordentligt varmt klädd skogsluffare, det var riktigt kyliga vindar, med kantarellbukett i famnen.

De svamparna såg inte tillräckligt läckra ut så här kommer en arrangerad bild med tvättad och noga utvald kantarell.

Kompisen fann också en fin Karl Johan samt lite ofotograferad blek taggsvamp.

Som ni förstår tog vi inte så många kontroller denna dag men det var inte meningen heller. Fikapausen t.ex. är väldigt viktig.

Där var väldigt vacker skog, lite bergigt med härlig mossa och knotiga träd.

Väl hemkommen efter en cykeltur i rejäl motvind var det dags att rensa svampen. I korgen fann jag förutom svamp och skräp från skogen en pyttesnigel, en äcklig genomskinlig svampmask, en liten skalbagge och en liten rolig larv som jag någon gång ska fotografera eftersom jag inte kan beskriva den med ord. Istället visar jag denna söta lilla hallonsnigel som följde mig in en annan dag.

Sen var jag alltså redo för en härlig helg full av kalasande och möten med kända och okända människor. Det är faktiskt lite trist idag då jag bara varit nästan helt ensam. Jo, min granne kom förbi med en present, en DVD med den fantastiskt mysiga filmen Chocolat. Jag har visserligen sett den en gång på TV men jag ser den gärna fler gånger.  

I söndags kom i alla fall värmen tillbaka så nu har vi några härliga höstdagar med sensommarkänsla att njuta av. Har plockat röda vinbär idag samt fikat ute på stugan och solen värmde massor:)).