Barbro S

Fototriss - Solitär

Veckans trisstema är solitär vilket är ett ord som betyder att leva eller förekomma ensam, enligt min blå ordbok. Själv tänker jag på speciell också, något/någon som är sig självt nog och liksom sticker upp lite i sin omgivning. Därför valde jag dessa tre aktuella bilder.

I Umeå där jag bor finns inte många höghus idag. Ett av dem är Scandic Plaza som kanske kan kallas solitär där den höjer sig högt över de äldre husen i sin omgivning.

Jag vet att solitär inte alls har med höjd att göra men för mig kändes det rätt. Jag är inte speciellt förtjust i höghus men det är bara att gilla läget då stadsplanen nyss har reviderats. Det ska nu tillåtas fler byggnader med upp till 13 våningar, tyvärr. Nu har vi mest 3-4 våningshus i centrum.

En ståtlig växt som gärna lyser ensam är väl solrosen. En äkta solitär.

Nu är just denna del i min solroshäck men jag satte flera sorter och denna var snabbast att slå ut. De andra vill bli ännu högre så jag får vänta på deras solgula blommor ett tag till.

Min katt Tusse vill också räknas som solitär och klättrade högt upp ovan oss andra som ännu står på marken bland alla andra ...(ja, vad heter motsatsen till solitär??)

Detta blev mitt något haltande bidrag till trisstemat solitär. Många fler bidrag hittar ni hos Fototriss.

#1 - Beppan

Klurig lösning! Solrosen gillar jag speciellt!

#2 - Susanne

Tre bra exempel på solitär tycker jag! Katten ser rätt nöjd ut där uppe, bra utsiktpunkt där man kan ha koll på läget (jag har också katt). :-)



Tack för kommentaren hos mig, den blev jag glad för!

#3 - anki-itte

Fina bilder, solitärer allesamman.

#4 - LissenTo

Såg så fina solrosor igår, i sin finaste blomning nu.



Ha en härlig vecka. // Lissen

#5 - Jan Helleberg

Jättebra triss, kattbilden är riktigt charmig. :)

#6 - LEna Norgren

DIn solros är helt underbar!!!!Det är verkligen en vacker blomma!!!Jag håller med om att det räcker med höghus i stan!

#7 - Jah Hollis

Fina trissbilder och en cool katt. :-)

När man byggde det första höghuset i Oskarshamn, där jag växte upp, fick det givetvis heta Höghuset. Nu har de fler höghus i stan, men Höghuset heter fortfarande Höghuset.