Barbro S

Ljus mörkerdag
Idag infaller årets mörkaste dag och det känns så skönt för nu vet man att det snart vänder åt rätt håll igen. Jag skriver snart för det står still några dagar har jag för mig. Idag sken solen från klarblå himmel till skillnad från den senaste tidens molngrå dagar så i alla fall jag har upplevt denna torsdag som riktigt ljus och härlig.

Vid tiotiden smög sig solstrålarna upp över hustaken och lyste upp vår innergårds tre bollpilar.

Före det var mera jämngrått så skatan med sin svartvita uppenbarelse framträdde klart. Se så härligt uppburrad den är! I morse var det nämligen -10-11° så den behövde nog lite värme.

En liten experimentbild på områdets gula hus sett genom ett juldekorationsprisma bjuder jag också på.

Bilden blir upponed men jag har vänt fotot så ni ser husen rättvända längst upp. Längst ned blir det lite psykedeliskt:).

Denna vecka är det jag som har stått för bjudningarna. Igår hade jag besök av en väninna och ikväll har en annan varit här med sin dotter på litet glöggkalas. Vi har kommit fram till att Smålandsglöggen är den godaste av de glöggsorter vi provat men ikväll blev det Dufvenkrooks alkoholfria med blåbär och lingon. Inte så dum den heller.

Med Smålandsglöggen följde ett recept på tryffel som jag försökte mig på. Allt gick bra tills jag skulle ta fram spritsen. Totalt försvunnen, bara plastpåsen om ni förstår vad jag menar, fanns att uppbringa, resten puts väck. Då kom jag på att jag hade sparat en gammal förpackning knäckformar jag funnit hos min faster i mitten av nittiotalet, men som säkert är rejält gammal.

De första gick sönder men resten var fullt användbara till mina goda glöggtryfflar. Är det någon som har en aning om hur gammalt detta paket är? Kolla bara receptet med mått som kaffekopp, kkp, eller knivsudd.

"Tag grytan från elden", när uttryckte man sig så?

Av min väninna S fick jag igår så jättefina mörkröda rosor. Rött verkar kameran ha svårt att förmedla med rätt nyans, men de är vackra ändå, eller hur?

En annan blomma som är fin just nu är min miniamaryllis som faktiskt blev rätt stor.

Den slår ut en ny klocka för varje dag och jag njuter av att titta på den.

Julafton närmar sig med stormsteg. I morgon återstår att handla det sista innan helgen, bara mat, klapparna och klädinköpen är avklarade som tur är. Sen ska jag tända ett ljus på mina föräldrars grav, ett ljus som ska brinna hela helgen. Förr gjorde jag det på julaftonen men det är skönt att i lugn och ro få besöka graven dagen innan det stora julfirandet hemma hos mina syskonbarn med familjer.

Jag vill önska er alla en GOD JUL och en skön julhelg med gemenskap och glädje:).
#1 - Oliviasphotolife

Du missar väl inte att de snart finns 5 tävlingar uppe på min blogg och en på min facebooksida? In och tävla!