Barbro S

Kattkottmöte
Nehej, inte blev det som jag tänkt, en lugn bloggarhelg i hemmet. Brodern kom inte som han sagt så jag fick kitta fönstret själv. Jag fick till det men så vackert blev det kanske inte. För att vara första gången så kanske det duger:). Nu är jag bara hemma på snabbvisit igen.

Mina växter mår superbra trots torkan. Jag slangvattnade i onsdags fm och det räckte ända till idag fast här varit en tropisk natt enligt min granne. Dagarna är så ljuvliga och jag vill bara vara vid min härliga sjö som svalkar så skönt när man glider omkring i vattnet. Det närmaste vi människor kommer känskan av att flyga som fåglarna är väl just när vi badar, simmar och flyter omkring. En härligt svävande känsla speciellt när vattnet är behagligt varmt som nu, ca 23-24°.

I onsdags fick vi ett celebert besök, en liten igelkott kom vandrande över tomten, stannade upp och vädrade intresserat. Sakta sökte den sig fram till lite kattmat som fanns utomhus och där lät den sig väl smaka tills Tusse tyckte det räckte. Vi hade igelkottar på stugan för länge sen men nu har vi inte sett någon på minst 15 år.

Dessa bilder tog jag dagen efter då den återkom när även Desirée råkade vara i närheten.

Hon hade fått lite räkrom som hon är mycket förtjust i. Nyfiket betraktade de varandra, Desirée avvaktande, kotte nosande sig fram, månne det var rommen som lockade.

En liten puss, nästan:).

Vid närkontakten studsade Desirée bakåt så igelkotten fick ensamrätt till delikatessen på fatet. Men efter en slick valde den att gå tillbaka till kattfodret som tydligen smakade bättre, så Desirée fick behålla sina goda räkägg.

Tänderna ser riktigt vassa ut och det är klart de behövs när torrfodret ska bitas itu. Sen detta frosseri har jag tyvärr inte sett igelkotten men jag hoppas få mata den ett tag till. Jag ska pröva med lite mjuk kattmat som mina katter ändå inte är så förtjusta i.

Nu ska jag ta en liten bloggpaus men sen kommer ytterligare ett inlägg om gårdagens trevligheter.
#1 - Iris

Gud så gulligt =D

#2 - Johanna

naw vad söt, och vilket sött möte! :)