Barbro S

Stugfest och annat
Jag börjar med annat, nämligen bärplockningen jag berättade om sist. En bild på de ljuvliga bären vill jag visa.

Visst är de vackra? En annan som gillar dem kom flygande med lågt mullrande motor som en minimotorbåt ungefär och landade precis där han inte skulle.

En grönskimrande guldbagge, ganska stor som synes. Jag vågade inte peta bort den med fingrarna utan tog en liten gren till hjälp då jag inte kände för att dela bären med någon:).

Festen i fredags blev lyckad och jag tog knappt några bilder alls. Vi hade fantastisk tur med vädret, förutom nordostvinden som ibland fläktade väl mycket, men 23° och sol på det värmde tillräckligt. Efter go'fikat som jag skulle bjuda på men som utökades med en läcker rabarberpaj och hemgjord glass från O var vi några som hoppade i sjön efter en stund på stora bryggan.

O visade sig också ha med en egen kajak!!! som blåstes upp. En sådan har jag aldrig sett förut. Han försvann raskt ut på vattnet där han fick sällskap av en kanadensare.

Kanadensare har jag paddlat många gånger, mest i Öreälven mellan Agnäs och Bjurholm, men nu var det många år sedan. Att paddla kajak är något jag har velat prova på länge men jag har varit så rädd för att välta då jag tycker att de ser lite rangliga ut. O övertygade mig om att denna uppblåsbara var helt säker så jag vågade kliva i.

Och se, det gick bra. Så härligt det kändes och även om paddeltekniken inte riktigt flöt på så njöt jag verkligen av stunden.

Visst kändes det efter en stund i armarna att man är ovan att hålla upp dem någon längre stund. Men så roligt att äntligen få prova på:).

Sen fortsatte dagen med invigning av den nya grillen som jag tillbringat en hel kväll med att skruva ihop följandes instruktionen slaviskt. En stark kvinna, H, fixade det jag inte lyckats med, att med styrka fästa två pinnar (hittar inget bättre ord) i grillen så gallret hade något att vila på. Gott blev det med grön sparris, halloumi och lax vilket var vad jag åt samt hemgjord färskpotatissallad med soltorkade tomater m.m. Alla fick ta med egen mat till middagen men det löste sig ändå för de som egentligen inte tänkt stanna så länge.

Lite sång och klurigheter hanns med, en skön promenad i kvällssolens sken samt hårda matcher i kubb och kasta prick/ring. Det sista var svårt men vi hade några talanger även i vårt lag:).

Sen bjöd H på en ljuvligt god banankaka till efterrätt och jag ska snart äta den sista biten till mitt te idag för det blev som tur var över litegrann i fredags. Vi var nio NF:are som umgicks från tvåtiden till tio-elva på kvällen. Sommarens första måne, gul och halv syntes på himlen och en liten padda klev klumpigt över vägen när jag följde L som var sist kvar till bilen.

När jag hade plockat undan och varvat ned var det midnatt och då visade termometern på 20°, absolut underbart skönt. På lördag efter två dopp och utstädning av mig kom brodern med sin väninnna L och jag for hem. Ytterligare lite senare kom blixt, dunder och efterlängtat men häftigt regn så nu trivs växterna och naturen bra igen.

Vi fick en impuls idag, en vän och jag, tog bilen för att kolla ett kantarellställe och javisst, nog har de poppat upp även om de naturligtvis är små ännu. Några gulingar ligger nu på mitt bord i väntan på rensning. Kanske det även blir kantarelltoast ikväll, mmm:).