Barbro S

Ryssvärme,

värmebölja eller vad de nu kallar detta härliga väder, väderrapportörerna. Idag är hittills varmaste dagen sen i tisdags då jag flyttade ut till stugan pga värme och skatliv (pga katterna), 31,9° visar termometern här på Glassgränd. Jag är nämligen tillfälligt hemma för att ta emot fönsterputsaren som fixar min inglasade balkongs rutor som jag inte själv orkar plocka ner. Han får numera ta resten av fönstren också för han är snabb, duktig och trevlig därtill. Jag plockar ned gardiner och tar undan blomkrukorna så det går undan.

Åter till stugan där det nog är någon grad svalare plus lite härliga fläktar från sjön.

Utsikt från min nya brygga. Redan i tisdags tog min systerdotter premiärdoppet i 17° vatten men då avstod jag. Däremot har jag doppat mig i onsdags, simmat både torsdag och idag och nu är det jätteskönt i vattnet, säkert 20-21° så man kan vara i länge och njuta:).

Andra som simmar är dessa som kom precis när jag matat färdigt fiskarna, mörten. Kanske tur för ibland är fiskarna så aggressiva att de kan skada ungarnas ben.

Sju små dunbollar följer sin mamma som en enda organism. Tätt, tätt rör de sig tillsammans och jag hoppas verkligen de får leva. Hoten är många från både luft, vatten och land (gäddor, rovfåglar, katter). Jag har aldrig sett mina ta någon, däremot kan de nog försöka men då brukar mamman föra ett otroligt Kalle Anka-oväsen vilket irriterar och skrämmer så deras framfart bromsas och jag kommer rusande.

Och så en liten hälsning från mina två mjukisar med hårda klor, nu så slöa i värmen.

De har lovat varmt även i morgon men då åker vi hem på eftermiddagen för åtminstone en av oss ska gå på sommarfest och förhoppningsvis virvla lite sommarben, tyvärr fulla av knottbett:).

Ha en skön sommarhelg!