Barbro S

Boule

I lördags blev det till att testa boulespel inomhus med New Friends. I en mycket svårfunnen lokal i bortre delen av Umestan med ingång från dolda gaveln fanns de banor vi hyrt in oss på.

En fin tavla över området men den läste jag inte på, tyckte bara om att fotografera:).

I närheten pågick mer professionellt spel men vi amatörer fick banorna längst bort så det var ingen risk att vi skulle beblanda våra klot. Vår instruktör, mannen i röd tröja, delade bestämt in oss i par, gav oss reglerna och sen var det bara att sätta igång.

B lägger första klotet med båda fötterna i ringen. Jag fick flera gånger tillsägelse att mina fötter var delvis utanför, aj aj:).

Här hotas jag av F om jag inte slutar fota, verkar som att jag står i vägen.

H och B som spelar tillsammans i ett av fyra lag väntar glatt på sin tur.

Spelet gav oväntat bra motion för hela tiden byter man sida, bär klot och ring, böjer sig ned om och om igen och ja, det känns faktiskt i musklerna.

Vilket klot som är närmast lillen (den gula kallas så) var inte alltid lätt att bedöma, men då fanns instruktörens måttband att tillgå.

                                                                         
Här har min lagpartner R koll på kloten medan vinnarna H och S spelar.

Vi kom totalt sett trea och ändå blev några av oss förlorare tillfrågad av en av de tävlande om vi inte skulle gå med i föreningen för de behövde nya spelare. Jag replikerade generat att det faktiskt var första gången jag spelade, men han måste ha tyckt att vi dög:).

Efter två timmars spel med en liten fikapaus däremellan då jag bara åt en banan var det läge att leta sig till en restaurang för att få äta middag. S föreslog Ristorante Taormina och förslaget antogs så vi tog våra bilar och cyklar till Haga där de ordnade ett bord för åtta genom att be ett par flytta till ett annat bord. Schysst!

Så här ser menyn ut, ganska kul design, tycker jag.

Pizzorna som en del av oss beställde finns förevigade i mitt förra inlägg, Fototriss. Ett väldigt trevligt sätt att tillbringa en lördagseftermiddag, med boule, pizza och goda vänner. Dessutom hann jag hem till världens bästa TV-serie just nu, Downton Abbey, som tyvärr visade sista avsnittet just i lördags, men de har lovat komma igen till hösten.