Barbro S

Intet nytt under solen

Så sant, inget speciellt händer i veckan. Men både soluppgång och -nedgång var vacker att fotografera igår. Så här såg det ut utanför mitt sovrumsfönster tio i sju igår morse.

Vackra färger, upp och fota och sen krypa ned igen för att slumra någon timme till:).

Solnedgången innehöll lite mer gulaktiga färger och fotograferades förstås från andra hållet, från arbetsrummets fönster. 16.58 visade uret.

Dagarna börjar få en dräglig längd numera. Dagsljuset räcker till för att man ska få känslan av uppdelning i dag och natt, inte bara ständig natt med kort ljusavbrott som i december.

I tisdags åkte jag skidor för tredje gången i år, det är nog mängdrekord på massor av år:). Så flitig brukar jag inte vara men denna vinter är förstås perfekt för skidåkning och andra utomhusvintersporter.

Många föredrar ändå att sitta inne framför TV:n och se andra åka. Inte min grej:), är skrämmande okunnig även om jag försöker snappa upp lite av min omgivning. Vallarnas fel först men sen vann Kalla guld, visst var det så? Har det hänt något på senare tid så får jag nog höra om det på lördag då vi ska träffas och äta frukost på Hotell Plaza.

Men jag blev alldeles utslut dagen efter sista turen på skidor då vi lugnt tog oss 3,2 km genom Gammliaskogen.  Stavpromenaden dagen efter blev en riktig plåga av att benen fort blev fulla med mjölksyra. De kändes som tunga stela klabbar att släpa hem. Märkligt, borde ju bli mjukare och piggare, eller?

Idag tog jag istället fram cykeln fast jag normalt inte vintercyklar, men jag var försiktig och klev av där det såg halt ut. Behövde bärhjälp från affärerna och ville inte ta fram bilen utan hellre tanka D-vitamin av solens strålar. Så nu är kyl, frys och skafferi fyllda med gott, nyttigt och lite annat.

Jag tog ett kattporträtt med min nya kamera, Nikon S6000, och blev ganska nöjd. Nästan så man kan ser hur mjuk hennes päls är.

Desirée börjar lära sig att hon inte behöver vara rädd för blixten jämt, så denna gång blundade hon inte när jag kom nära.

Bilden på Tusse blev inte lika bra utan mer vanlig där han ligger på badrumsmattan efter att jag kammat honom.

Efter en stund med kammen slutar han njuta och vill leka med den istället men då måste jag akta mig för de vassa klorna. I natt var han ute drygt en timme och tittade till sitt revir. Det var flera månader sen sist. Pälsen släpper mindre hår nu och det är så skönt, dammigt blir det ändå fort nog när de busar runt i lägenheten.

I tisdags natt hade det varit ett magnifikt norrsken, läste jag i tidningen idag. Tyvärr missade jag det men såg en fin bild i dagens VK (Västerbottens-Kuriren).
Hittar tyvärr ingen länk till den, var en insänd bild från en läsare i Lycksele. Men nu är det rosa moln utanför igen, så vacker himlen är!

Jag får önska er alla en trevlig helg.

#1 - Louise

Härliga bilder. :)

#2 - Inger Sandberg

Det är kul att åka skidor men man mååste komma ihåg att strecha ordentligt efteråt. Då slipper man ha ont. Vårvinterhälsningar