Barbro S

Elvadagen
Denna dag är speciell, den elfte i elfte år elva. Kl 11.11 satt jag nog i bil med min vän eller så var vi uppe i det fina kulturhuset som han ville visa mig. Sen åkte vi en sväng till havet där jag gick ut bland klipporna och tog lite kort med hans kamera. Min är nämligen på reparation igen, ett riktigt måndagsexemplar verkar det som.

Havsbilderna kanske passar senare men nu kommer några jag hann ta med min egen innan den pajade. En rosknopp från min rabatt som frostats under natten men sen tinat upp.

Den hinner nog aldrig slå ut men visst är den fin där den står, inte alls hängig som mina pelargoner som nu vissnat ner.

Jag fann också en smörblomma som slagit ut i tron att våren är på väg.

Så intensivt gul den här årstiden är ganska märkligt.

Gula är också morötterna som legat alldeles för länge i min kyl. Idag rensade jag bort det svarta och så bakade jag en morotskaka, inte den traditionella med glasyr på utan en lite nyttigare med havregryn och lite apelsinjuice i. Ja, egentligen Tropisk juice (som jag lyckades få låna av min granne som snart väntar smått) men jag hoppas den blir lika god ändå.

Tusse vill också vara med på bild. Här med vinterbarrträdet som ska stå grön hela kalla årstiden för att vissna ner när solen och värmen kommer åter.

Jag brukar köpa en en(!) men denna gång valde jag ett annan barrväxt som jag tyvärr glömt namnet på. Jag lyckades nog glömma det direkt jag gick ut från Plantagen:).

Lite kyligare är det och då burrar katten upp pälsen så han blir ännu gosigare.

Blicken är outgrundlig, eller hur?

Jag är trött ikväll. En längre tid har jag haft ett dovt dån när jag sitter framför datorn och huvudtrycket besvärar mig allt mer. Ikväll dök det också upp en silverblixt och sådana brukar synas vid migränanfall har jag hört. Själv har jag aldrig haft migrän men lite rädd blir jag allt.

Så nu ska jag vila och önskar er alla en trevlig helg.