Barbro S

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag

Ett återkommande tema hos Fototriss är att förmedla årstidernas gång på de olika platser vi trissare befinner oss. Visst hade jag önskat mig en soligare dag att gå ut och fotografera men precis så här ser det ut där jag är idag (eg igår). Gårdagen var grå, mulen och tidvis regnig så jag tänkte vänta till idag men då söndagen är minst lika grå med ett ihållande fint strilregn nöjer jag mig med de bilder jag tog igår:).

Ett besök på kyrkogården hör helgen till och efter att vi tänt ljus på våra respektive gravar och stött på några bekanta vandrade vi runt lite på Backens Kyrkogård. Här är en av de äldre delarna med klocktornet och en bit av kyrkans gavel i bakgrunden.

Min syster har precis flyttat in i en ny lägenhet på Umedalen på JA Linders väg. Den ligger så fint och jag blev lite avundsjuk på hennes uteplats då den vetter mot lagom mycket skog och natur, likaså härligt långt från grannars insyn.

Klockan var strax efter två denna ljusbristens dag. Det var då skönt att vända blicken inåt, alltså mot vardagsrummet bakom där lilla A påbörjat sitt måleri.

Hon har just fyllt fem år men då min syster inte kunde delta i firandet tidigare fick de helt enkelt komma hem till henne för att få sina presenter. A fick denna fina målar- och pysselbok för små prinsessor samt klockan som pryder handleden. Den ska hon lära sig senare men armbandet var jättefint med små frukter på det rosa:). Jag skriver de för hennes mamma A fick också en försenad present.

Apropå prinsessboken så läste jag i en undersökning att män helst ville gifta sig med en prinsessa (Madeleine) medan kvinnor föredrog snickare (Matte eller den Arge). Skulle det fungera, tro:)??

Mitt bidrag kommer från Umeå i Västerbotten och vi har som synes sluppit snö än då temperaturen håller sig en bra bit över noll. Fler trissbidrag hittar ni här.