Barbro S

Stugnöje
I dagarna två har jag haft besök av goda väninnan Sofie på stugan. Trots växlande väder med hotande åskmuller men bara lätt regn hade vi många behagliga stunder. Ända sen vi kom hem från Gardasjön har vi längtat efter att smaka drinken vi upptäckte där, så vackert orange och läskande.
Aperol Spritzer heter innedrinken där i norra Italien. Aperol är en lite mindre besk typ av Campari som man blandar med Prosecco, soda, massor av is och apelsinskivor. Såå jättegod även på min brygga:).
Min väninna väntar på att få smaka och jaa, den smakade fantastiskt fast vi höftat lite på receptet.
 
Efter den inledningen började vi förbereda grillspetten med tillbehör som här är på gång.
Bläckfisk och räkor i stingig marinad med färskpotatissallad, grön sparris och vanlig sallad från egen odling. Solen sken när vi åt vår lunch ute på tomten men ganska snart kom blåmolnen och förmörkade himlen.
 
Middagen fick vi äta inomhus då kallvindar och småregn störde. Det blev fjolårets gula kantareller i små crepes, inte så dumt det heller. Idag har vi hunnit med en roddtur över sjön och jag hann ta ett dopp men då regnade det lätt. Blött som blött:).
 
Nu är jag hemma för vattning och jordgubbsplock bland mina få plantor som ändå ger förvånansvärt mycket bär i år. Sen ska jag iväg och handla kräftor med tillbehör inför festen på stugan nu på lördag då minst 11 UMeGängare kommer för en skön dag ute i det fria. Hoppas vädret håller i sig eller blir mycket bättre:).
 
Ha en skön helg, ni också!