Barbro S

Lördag i Verona
Utomhus virvlar snön och jag ser fram emot att världen blir vackert vit, speciellt nu när juleljusen börjar pryda våra fönster och hus. Idag är jag gärna inomhus och vad passar då bättre än att återvända till Italienresan och fortsätta med bilderna från besöket i Verona. Se förra inlägget här.
 
Vi gick runt lite på andra sidan floden men där var ganska folktomt och inte alls lika mysigt. En stor plats med detta krigsmonument fann jag värt att fotograferas vid.
Pampigt och skrämmande, eller hur? Men det är ju krig också så verket förmedlar helt rätt den otäcka känslan. En bit bort fann vi motsatsen, ett riktigt kärleksfullt monument. Jag gissar att det är någon missionär som gjort gott bland behövande barn.
Och se, här trivs duvorna vilket de inte gjorde på det förra konstverket. Märkligt, men fullt förståeligt:)!
 
Ganska snart återvände vi till floden Adige. Vi funderade på om vi skulle gå ned till vattnet men just den här trappan lockade i alla fall inte mig. Otäckt utan räcke, tyckte jag, men A hade gärna gjort ett försök.
Lunchsuget hade börjat ge sig till känna och det var läge att istället finna till matstället.
Här är min kära systerdotter vid bron Ponte Pietra som ska föra oss över närmare Veronas centrum där vi ska uppsöka restaurang Terazza för att äta lunch. Ser ni de små bokstäverna HÄR på nästa bild så vet ni var vi satt.
Det är samma ställe som jag och väninnan S åt på sist vi var i Verona. Då såg vi många som beställde in denna vackert orange dryck och undrade vad det var. Nu vet vi:)! Aperol Spritzer heter innedrinken med Aperol (lite bitter som Campari), prosecco och soda. Det är klart att vi måste prova en sådan. Läckert läskande och festligt när man är på semester:).
Efter den goda inledningen valde vi sallad och pasta med tomatsås. Lika gott och trevligt som sist. Kul med favoritrestauranger:).
 
Mätta och belåtna fortsatte vi vår vandring genom staden. Kyrkor, fina innergårdar stora som torg och en och annan staty kantade vår väg. Här är det Dante som poserar.
Så fundersam han ser ut. Jag borde kanske men har aldrig försökt ge mig i kast med hans stora verk "Inferno", alltså bara för att ha gjort det. Men jag gissar att det är tung och ganska svårgenomtränglig litteratur, så vi får se. 
 
Det blir ytterligare ett inlägg om Veronadagen för nu ska jag göra annat. Först adventspynta lite mer och sen fundera på vilka bilder jag ska ha med på Fototriss i morgon.
 
Jag önskar er alla en trevlig första Advent!