Barbro S

Blivande campus
Nu är mitt leende vackert (nåja!) blått. Egentligen är det lite åt röda hållet också när man ätit blåbär och det är just det jag har gjort. Jag har gräddat blåbärspannkakor till middag och de smakade ljuvligt gott:). Jag gillar inte att kasta mat och mjölk hos mig blir ofta gammal då jag själv inte dricker den utan mest köper hem för att besökande vill ha mjölk i kaffet eller teet. Den ena lilla 3dl-förpackningen, bara 7 dagar äldre än bästföredatum, såg helt fräsch ut, den andra, ännu äldre luktade lite surt men det blir hur goda pannkakor (och eller bröd/bakverk)som helst av gammal mjölk. Det har min mor lärt mig:).

Vi promenerade förbi det blivande Konstnärligt Campus förra fredagen och här kommer nu bilderna. Först ligger Arkitekthögskolan som varit färdig lite längre än de övriga som ännu inte tagits i bruk.

I veckan, speciellt igår och idag, har det tinat massor av många plusgrader i solen och varma vindar så nu finns knappast denna snö kvar. Alla byggnader har en märklig träfasad, snygg men ovanlig, men man ser att träets färg redan har börjat mattas av och blekna på denna första byggnad.

Det kanske ska vara så och i så fall blir fasaden trägrå om några år. Nä, det kan väl inte vara meningen?? Lerigt och skräpigt runt omkring är det då arbetet ännu pågår, men nu får vi gående i alla fall nyttja strandpromenaden längs vackra Umeälven.

Den höga byggnaden är Bildmuséet som har flyttat från sina gamla lokaler på friluftsområdet Gammlia och ska invigas den 19 maj. Då ska vi vara där, UMeGänget, och mingla:).

Nästa hus vet jag inte vad det är, kanske administrationsbyggnaden, för en sådan har nämnts.

Undrar om älven idag är blå av öppet strömmande vatten?

En sista titt bakåt innan vi fortsätter vår vandring in mot staden.

Gömda bakom dessa konstnärliga byggnader finns Design- och Konsthögskolan som länge funnits på området. Åtminstone den senare som jag tycker är så fin är i stort sett helt dold och verkar ha utrymts. Om den ska rivas eller användas på annat sätt vet jag inte. Vi får väl se allt eftersom bygget färdigställs.

Nu är det snart dags för mig och väninnan att åka till Gardasjön. Jag har börjat längta. Idag har jag växlat till mig euro, tidigare i veckan har jag klippt mig och nästa vecka är det dags för ögonbryn/ fransar att ansas och färgas....och snart. Ljuvligt:)!

Jag kollar vädret i Verona dit vi flyger och det ser riktigt fint ut, ca 18-20° och mycket sol. Vi får hoppas att det håller i sig. Vi vet inte än var vi får bo, bara att det är i Gardaområdet, så det är härligt spännande att se var vi hamnar.

För två år sen när jag besökte Toscana var våren senare och det var inte alls så varmt, bara 11-15° och mer mulet, men den resan var också helt suverän. Tänk att nästan bli bjuden för tredje gången av Natura Med. Första gången reste jag till Venedig och delade rum med en okänd person av samma kön. Hon var så trevlig och vi kom så bra överens att när vi fick erbjudande nr 2 till Toscana valde vi att dela rum igen. För det fick man betala 600 extra.

Det har vi också gjort i år då jag reser med en väninna jag känt länge. S från Stockholm som jag träffade i Venedig hade tyvärr inte fått något erbjudande denna gång, men det var lika bra för annars hade jag haft svårt att välja rumskompis. Kanske:)!

Ha en trevlig helg! På söndag då det är Våffeldagen (eg Vår Fru-dagen syftande på Jungfru Maria) ska UMeGänget besöka Hamptjärnsstugan där de serverar frasgoda våfflor med sylt och grädde.