Barbro S

Fototriss - Ljus
Denna vecka kommer det, temat jag önskade förra söndagen, nämligen "Ljus". Alla bilder jag tog av Höstljus i Umeå förra helgen har jag redan publicerat i två inlägg, Saratunneln och Höstljus, så de bilderna kan jag inte använda. Jag väljer därför att koncentrera mig på de få och låga solstrålar denna mörka månad innehåller. En sådan dag, när solen hade barmhärtigheten att lysa på oss tog jag med mig lilla katten på en skogsutflykt.
 
Se här hur solens strålar gör de vita delarna av hennes päls ännu ljusare.
Skogen är stor och Desirée är liten så hon är på sin vakt. Hon måste ha koll åt alla håll. Man ser det också på att svansen är dubbelt så stor och nu även full av solljus:).
På den sista bilden är hon för snabb för mig och kameran så hon blir lite suddig. Novembersolljuset lyser därför mest på marken som delvis är sönderkörd av en oförsiktig fyrhjuling.
Den lilla skogsplätten som vi älskar att vandra i, jag och katterna, tillika många hundar med sina ägare och andra som gillar att vara ute i frisk luft ska snart mejas ner och där ska byggas ett seniorboende, tyvärr. Protesterat har jag och många fler boende i området gjort bl.a. genom att föreslå en mycket bättre plats för byggnaderna men det verkar inte som att de styrande vill lyssna.
 
Kanske inte så mycket ljus i mina bilder, men hos Fototriss ser ni många fler bidrag på temat. Det är dessutom tävling i veckan med fina julklappspriser från Coolstuff. 
#1 - Sabina

Super söt kisse :)

#2 - Maria

Sååå söööt kissemiss!
Underbara bilder!

#3 - Misswhatsit

Vackra bilder på den söta katten! En fin triss:)

#4 - photoartbyanna

Så fin liten kisse i det vackra höstljuset! Fint trissat :)

#5 - Kerstins foto

Visst finns det ljus i dina bilder, den där solen lyser alldeles för sällan känns det som.
Jättefin katt du har! :)

#6 - Anneli - A'la Foto

Dina bilder är fulla av ljus...fint tolkat och så söt din kisse är! Och så härligt att höra om er fina promenad! Ledsen blir jag att de ska ta bort den lilla skogsplätten men det verkar som det är viktigt att täppa till alla gröna ytor i bebodda områden! Jag har haft en jättevacker park här där jag bor och nu är det tre stora höghus som skymmer hela sikten! Och flera lär det säkert bli för det finns lite gräs kvar! Det gör mig så arg och allting måste vara så tätt utan möjlighet till vacker miljö och natur även i tätbegyggt område!

Ha en skön söndag och pussa kissen från mig!

#7 - Britten

Fin katt och du har fått ett fint ljus i dina bilder. Har själv katt och vet att de inte brukar vara så välvilliga till att bli fotade om man kommer för nära. Ha en fin Söndag! :)

#8 - Margareta

Fina bilder på fina kattor.

#9 - Tantkalle

Dina kattbilder är jättefina ljusbilder! Men jag förstår att du gärna hade sett det temat förra veckan. Jag hade inte möjlighet att se ljusen i Umeå och har inte hunnit se den nya tunneln än, men av dina vackra bilder förstår jag att det var sevärt!

#10 - Tinaspicture

Fint med solens strålande ljus

#11 - Hedwig

Visst har du ljus i dina foton - de visar ju vad som är ett ljus i din tillvaro - att gå ut i skogsdungen med katterna. Det är väl en ljuspunkt !

#12 - Tomtan

Fin triss!!

#13 - Anki-itte

Katter gör som de vill, sägs det. Fina bilder fick du i alla fall.

#14 - Annie

Nej men vilken sötnos! :-D