Barbro S

Födelsedagen
I veckan har min födelsedag inträffat som den gör varje år. Ofta begåvas min dag med fint väder. Jag minns t.ex. min 50-årsdag då det var hela +23° en söndag. Då skålade vi i champagne utomhus:). Lika fint var det inte i onsdags men nästan. Vi höll oss inomhus, jag och mina släktingar som kom på kalas.

Här är L som är gift med J, min brorsson som sitter i soffan och J som är gift med A, min brorsdotter, efter kalasandet på godsaker. Till det rosa mousserande vinet serverade jag bl.a. minikrustader med trattkantarellstuvning vilket blev mycket uppskattat. Roligt för jag hade lite sjå att få smaken som jag ville ha den, både portvin och ädelost fick smaksätta.
 
Efter det bananchokladmuffins, sega hallonrutor och Pavlova, ett nytt recept som jag testade.

Visst blev den fin? Jättegott smakade den också. Jag fick beröm:)! Det skulle vara passionsfruktcurd men med årets fantastiska tillgång på lokala bär vägrade jag köpa exotiska frukter. Det blev istället en krusbärscurd.
 
Krusbären hade min kusin med sig när hon besökte mig förra tisdagen. De kommer alltså från Örnsköldsvik. Vinbären och vildhallonen kommer från min närmiljö alldeles runt husen på Glassgränd och blåbären plockade jag dagen innan på en orienteringsrunda i Röbäckstrakten.
 
 
 
Jag känner mig ganska ung för det mesta. Det är tröttheten och ev krämpor som får en att känna sig gammal, tycker jag. Just nu värker tennisarmbågen jag troligtvis ursprungligen fått av att golfa fel och använda en minigräsklippare med statiskt handfäste, men idag triggat på nytt genom att trädgårdsarbeta på stugan och rengöra kylskåpshyllor hos syrran.  Ändå känner jag mig inte gammal idag:). (Min syster har oturligt fallit och brutit lårbenet så nu befinner hon sig på sjukhuset och har tuff träning framför sig. Därför hjälper jag henne med lite av varje just nu.)
 
Här kommer bilder på de betydligt yngre, syskonbarnbarnen. Utomhus fick de släppa loss helt. De rusade uppför innergårdens kulle och rullade ner i världens fart. Efter det var det dags för hjulande m.m. Då rusade jag:) in efter kameran.

Här är lilla fröken lila på gång...
 
..och nu hjulas det för fullt.

Eller om det kanske var att stå på händer hon gjorde liksom storebror L strax efter.

Själv blir jag glad och får energi av att bara se på. Lite trädklättringsbilder kommer senare. Nu ska slappas lite framför TV:n med katt i knät:).