Barbro S

Höstvecka
Ni hör ju på den inspirerande överskriften:) att det inte har hänt så mycket att skriva om. Sen några dagar har jag heller ingen kamera, men det finns bilder att välja bland sen tidigare och de här är ganska aktuella.
Dessa vackra fjädrar fann jag i vår lilla skog och de kommer från en skata. Man tror kanske att skatan är svartvit men här ser ni vilken färgrikedom fjäderdräkten består av. Lilla Desirée blev dessutom helvild när hon fick leka med en av dem inomhus. Kul att glädja de små:).
 
Rönnbären är vackra nu och vissa träd, inte minst på Mariedal där jag var idag, fullkomligt dignar av bär.
Det ska ju betyda något, att vintern blir extra kall eller extra snörik, har jag trott, men idag fick jag höra en ny förklaring. Min väninna A berättade att den finska förklaringen är att träden inte orkar bära en sån börda en gång till så därför blir vintern snöfattig. Har ni hört den förut?
 
Jag har haft besök av en stum (?!) försäljare igen. Ifjol kom en och snälla jag köpte en tomte på en halvmåne utskuren på plywood och målad. Sen blev det stora skriverier i tidningarna om att försäljarna tillhörde någon liga, kanske från Litauen, och att de rekade inför inbrott. Lite otäck känsla fick jag då men inget mer hände. Massor med kommentarer till artikeln blev det om allas våra olika erfarenheter. Någon hade hört den stumme prata till och med:). Men i år är det hittills tyst i media.
En av de få blommorna som är vackra nu. Röd solhatt som nyss slagit ut, lite senare än normalt i år.
 
Jag tror inte heller de är stumma och visst är det någon slags organiserad verksamhet då det är många som säljer samma sak. I år köpte jag en söt svartvit katt, också tillverkad på samma sätt. Han ville ha 140 kr för den men lyckades inte ge mig rätt tillbaka på 500 så jag prutade ner den till 100 då jag inte heller hade växel.
 
När han gick tog han min hand och kysste den!!! Sen såg jag att han inte gick till några grannar alls utan med bestämda steg promenerade iväg utom mitt synhåll. En väninna föreslog att det var som luffarna förr gjorde. De markerade på något sätt att här bor en snäll människa som kan ge eller numera köpa. Vad tror ni om den teorin:)?
 
Rosorna är också fina än så länge trots enstaka frostnätter.
Den till höger verkar ha blivit tuggad på. Jag köpte en jättefin grönvitbladig växt som skulle tåla frost och planterade den i rabatten. Ett dygn senare var den i stort sett uppäten. En fet snigel (norrländsk storlek) låg bredvid och den avlägsnade jag, milt uttryckt.
 
Idag har jag ätit jätteräkmackan hos Café Victoria på Mariedal med väninnan A som jag inte träffat sen  före midsommar. Mycket att avhandla blev det. Igår tog jag och S de sista kontrollerna för i år så nu lägger jag undan kompassen och kartan tills nästa vår. Nej, helt sant är det inte då jag på söndag ska leda en vandring runt Kullabäcken för UMeGänget. Jag kan behöva kartan då för att hitta rätt bland stigarna.
 
Ha en fortsatt trevlig höstvecka:)!