Barbro S

Kullabäcken
I juni orienterade vi längs den vackra Kullabäcken men det blev aldrig av att jag visade några bilder därifrån. Nu på söndag ska jag hålla i en vandring i närheten så då passar de kanske?
 
Kullabäcken slingrar sig sakta från Kullasjön till Tvärån (tror jag, har aldrig följt den så långt) ganska okänd mitt i skogen djupt nedanför branta nipor.
Jag måste ha besökt den tidigt i min ungdom för jag har så fina minnen därifrån och blir så lycklig bara av att klättra upp och nerför branterna bland de nedfallna träden med djungelkänsla. Trygg nordisk djungel där man aldrig behöver vara rädd för farliga eller otäcka djur:).
Vid två tillfällen måste man korsa bäcken över mer eller mindre havererade broar. Här ser jag ut att leta den ena.
Trots använding av kompassen var det bara att ge upp för bron var inte där....men här kom den:).
Sofie ser lycklig ut att ha funnit den. Med en fot på vardera stock går det bra att ta sig över och skulle man råka plurra så är vattennivån ofarligt låg, men det plurra det gjorde vi aldrig. Vid ett tillfälle fick vi däremot ge upp att ta oss över fast det var markerat en bro på kartan. Den bron bestod av en kraftig stock med tvärslåar på ganska högt över bäcken. Där hade man behövt gå balansgång vilket ingen av oss kände för så vi valde en annan väg.
Visst är det vackert? Den dagen var lite myggig men de anföll först när vi satte oss ned för att fika.
Också ett sätt att skydda sig:).
 
Om vädret tillåter så blir det vandring på söndag men då ska vi inte klättra utan håller oss till stigarna runt om genom olika naturtyper. Bara när vi ska gå över broarna blir det direkt bäckmöte och kanske om någon känner för en extra liten brantklättring.
Hela tiden förändras naturen då gamla träd faller ned. En riktig urskogskänsla bara några km norr om Umeå. Jag hoppas verkligen få komma dit igen för känslan var obeskrivligt skön, nästan lite magisk:). Och förstör regnet vandringen så finns i alla fall lite bilder därifrån nu.
 
Ha en trevlig helg! Själv ska jag få träffa en väninna jag inte sett på ca 20 år. Det ska bli roligt!