Barbro S

Kvarkenfisk
Första programaktiviteten för UMeGänget i augusti blev ett besök på den nyöppnade fiskerestaurangen Kvarkenfisk i Rovögern. Vi samlades på Willys för samåkning mot Täfteå, 10 personer i tre bilar. Solen sken bara lite men ju mer vi närmade oss havet, desto molnigare blev det. En tidigare medlem anslöt sig per motorcykel och erbjöd frusna mig sin jacka, men den var bara för tung :). 
Vi var bland de första gästerna och kunde välja bland borden, alla utomhus. Svala vindar gjorde att vi sökte lä och varma filtar.
Maten beställdes i lucka och det fanns riktigt mycket att välja på för 120 kronor inkl bröd och kaffe/te. Laxburgaren smakade jag, med klyftpotatis till. Helt okej smak, tar den gärna igen. Några valde stekt strömming som var god men det var för lite på tallriken, enligt dem. En god soppa med lax och aborre erbjöds också. Ett grovt bröd med russin m.m. i var absolut jättegott och passade till såväl varmrätt som kaffe/te efteråt.
 
Efter maten tog vi en kort promenad i omgivningarna.
Hamnen höll på att byggas ut för att kunna ta emot fler båtbesökare. Ganska trevligt att kunna ta sin lilla båt och äta lunch eller köpa sig något gott ur butiken och sen stäva hemåt igen.
En ständig ström av besökare fyllde snart de flesta borden. Ett populärt utflyktsmål, verkar det som. 
 
Så här ser fiskeredskapen ut, gissar fiskeokunniga jag.
En del av dem i alla fall. 
 
Vi åkte tillbaka någon mil för att besöka butiken Borghälla Gård där det fanns mycket fint att titta på, eller köpa om man nu kände för det. 
Så fina blomster ledde upp mot butiken. Gillar speciellt de röda dahliorna.
 
Fikasugna som vi var åkte vi vidare och det blev Kyrkstugan i Nydala som fick avsluta vår utflykt. Där lyste solen så pass att vi mådde gott i skuggan :). Jättegod morotskaka, ananaspaj m.fl. läckerheter fyllde bordet och vi diskuterade hejvilt religion, av någon outgrundlig andledning :).
 
Än är det några veckor kvar på stugvistelsen men nu börjar kvällarna bli mörkare och då vill jag i alla fall lite hem. Fast bara kvällstid, morgnarna är fortfarande helt underbara när solen skiner. Resten som har hänt får jag vänta med då mycket återstår att göra. Hallonriset bakom dignar av bär och jag vill plocka massor men hinner liksom inte fast jag inte riktigt vet varför??
 
Ha en trevlig fortsatt vecka, kära läsare!