Barbro S

Stugpromenad
Förra veckan gjorde jag en utflykt till stugan för att hämta mina thaibadskor inför solresan som snart ska anträdas :). Solen sken och jag kunde inte låta bli att ta lite kort. Mysig vinterväg att vandra på fast det var ganska kallt så jag gick inte så långt.
Efter en kvart, tjugo minuter kom jag tillbaka till lilla stugan som ligger så inbäddad i snön även om jag ser att syskonbarnen varit där och skottat snö från taket tidigare.
Dessa två bilder togs med inställningen solnedgång och då blir ljuset mycket varmare. Annars är det mer blåaktigt ljus som kommande bilder. Ordentligt infrostade rutor för vi har ingen värme alls på under vinterhalvåret.
Borta vid den större sjön, Piparböle, tog jag en bild på utsikten. I huset längst bort mellan träden bor en bekant till mig. Vi arbetade ihop på min första arbetsplats, Esso Motor Hotel på Teg, 1973 -74.
Till höger ligger halvön Smedsholmen och där bor två åretruntboende; en av dem var min chef när jag arbetade på Öppen Gemenskap som personalhandläggare ett halvår 1995. Då visste jag inte om att jag var utbränd (begreppet var knappt känt) från mitt förra arbete, men jag kom till insikt ganska snart fast arbetsbelastningen på nya stället var minimal jämfört med den tidigare. 13 anställda att sköta personalfrågorna för jämfört med ca 700 inom Blå Aveny-koncernen. Så det blev min sista anställning, vilket är ganska sorgligt egentligen, men jag har accepterat det och anpassat mitt liv så det är inte så tokigt numera :).
 
Ett vanligt staket blir fint av att klädas i snö.
Speciellt här på bloggen väljer jag att fokusera på det positiva i mitt liv. En trivselblogg kallar jag den. Hoppas ni håller med om det:).
 
Ha en fin vinterhelg!
 
 
#1 - Anna

Underbara bilder! Jag gillar särskilt staketbilden, en riktig fullträff!