Barbro S

Födelsedag
Nej, det är inte min födelsedag, inte katternas heller fast de är födda den nionde (september) utan det är helt enkelt denna blogg som idag fyller hela fyra år. Det firar jag med att visa lite dagsfärska vinterbilder.
 
I morse hördes ett ivrigt knackande utanför och där var hackspetten i full aktion på den lilla holken. Jag lyckades inte fånga den på bild just då men en stund senare.
Vacker är han, den större hackspetten trots att han är en sån marodör. Se här hur holken ser ut efter hans framfart. Jag tar för givet att det är en han, men det är ju inte helt säkert:).
I höstas bad jag vaktmästaren laga tidigare hål men den lagningen var ganska värdelös vilket jag också talat om för honom. Inte minst ser man det här!
 
Så fort himlen blir blå vilket den verkligen inte ofta varit denna vinter lyser allt det vita extra vackert och jag bara måste gå ut och fotografera...
..bollpilarna på vår innergård trots att de så många gånger redan hamnat på bild. Jag ledsnar liksom inte på deras skönhet:). Småäpplena är också fina men de ratas av fåglarna som synes.
Vi borde ha andra träd med äpplen som uppskattas, tycker jag, fast dessa blommar fint på försommaren med lila blommor.
 
Mitt lilla körsbärsträd, en skuggmorell, fick en ordentlig törn igår när traktorn backade in i den och knäckte en stor gren. Det blev ett sår på ca 10 x 20 cm vilket oroade mig, men jag tog en promenad och hjärnan arbetade på med olika förslag. Till slut valde jag att pensla såret med olivolja i tanken att den också kommer från gamla träd med kärnfrukter. Sen lade jag på mjuk mossa, lindade om med en ljusgrön fleecefilt och hoppas det hjälper såret att läka.
 
Trädet har sett eländigt ut länge men på något konstigt vis blommar det fint varje år och ger olika mängd sura körsbär att göra saft av eller äta som de är. I fjol prövade jag också på att göra likör och den blev ganska god, inte så söt utan fräscht syrlig. 
 
Apropå bloggen så funderar jag då och då på att sluta skriva men så tar jag bilder som är roliga att visa och så händer något jag gärna berättar om. På något konstigt vis fyller jag den ändå varje vecka men ibland är det inte så lätt:). Nu startar snart Fototriss igen och den utmaningen tycker jag det är roligt att delta i.
#1 - Nillas Trädgård

Allt som orsakar trubbel brukar vara en "han" ;-)
Skämt å sido: Jag tycker att jag ser en röd fläck på bilden. Har hackspetten en röd fläck i nacken är det en han, annars är det ett hon.