Barbro S

Skidturen
 Ja, denna vinter blev det bara en skidtur och det hände sig idag, dagen före skärtorsdag. Jag och min väninna Sofie (hon har faktiskt inte åkt skidor på ca 20 år) tog bilen till Kulla och stugan. Efter visst besvär fick vi på oss skidorna och gled ut på lilla Kullasjön, solbelyst och fin med ett skoterspår att följa.
Ingen glidare här inte, snabbt och beslutsamt skidade hon iväg för att bli fotograferad och då passade jag på:).
 
Perfekt skidföre på Kullasjön. I bakgrunden kära stugan med massor av snö kvar på taken.
Jag vill ju också bli förevigad på skidor då det är sällsynt numera.
Efter gårdagens tuffa yogapass var jag lemmen i ben, höfter m.m. men sakta gick det bra att åka på mina gamla skidor med råttfällebindning sen början på 80-talet. Stavarna är ännu äldre men fungerar fortfarande hur bra som helst. Jag har nyare skidor men de är hemma på Ersboda i garaget, helt oanvända i år. 
 
Solens strålar värmde gott fast det var disigt och molnigt emellanåt.
Visst är den fin, min lilla sjö? Ja, min är den ju inte egentligen men jag kallar den så då och då :).
 
Efter en lagom tur nästan ända till den större Piparbölesjön vände vi om då vi såg ett öppet råk en bit framöver. Lunchfika vid härbret lockade och sen en skön promenad bland stugorna och de åretruntboende längs Piparbölevägen.
 
Kanske detta blir årets enda skidtur men om jag har tur (!) blir det ytterligare någon chans. Kalla nätter gör att det tinar långsamt och snö har vi fortfarande gott om. 
 
Jag önskar er alla en Glad Påsk! Jag ska vara kattvakt åt en grannes katter, äta frukost på Hotell Winn med UMeGänget, få träffa min kära systerdotter och förhoppningsvis vara ute i solen och njuta:).