Barbro S

En äkta brittsommardag
Det här inlägget hade jag förberett innan datorn blev kaputt. Britts dag eller numera tydligen Birgittas dag den 7 oktober är ju den rätta dagen att kallas brittsommar. Många benämner det brittsommar så fort vi har en fin dag i september men i oktober ska det vara. Däremot är det mycket sällsynt att det är riktigt varmt så sent på hösten här uppe i norr. I år 2013 fick vi äntligen uppleva en sådan dag. Solen sken från klarblå himmel, vinden var mild och temperaturen uppe i minst + 15° hela dagen, ännu mer mitt på då solen värmde som mest. Höstfärgerna var så vackra och jag bara måste fotografera min närmiljö.
 
Jag börjar med lilla Desirée som har upptäckt något intressant nere på marken, troligtvis grannens lilla svartvita katt eller en spännande fågel, kanske.
Kanske är det gråsiskorna som samlats i grannens buske. 
De är faktiskt fotograferade någon dag tidigare så det är lite fusk :). Men visst är de söta med den lilla röda pannfläcken?
 
Nu ansluter sig Tusse och spaningsriktningen har vänt. Grannhusets aroniahäck lyser vackert orange och det gröngula trädet är en al, tror jag.
Jag går ut med kameran och tar några närbilder på den fina häcken.
Några bär finns också kvar trots sidensvansar och trastars genomsök av höstliga godsaker.
Bären sägs vara supernyttiga men goda är de inte att stoppa direkt i munnen. Beska och ooääck, alltså bara att spotta ut. Enligt grannen är det i alla fall gott att göra sylt på dem.
 
Mittemot min entré finns dessa fina äpplen som är helt oätliga. Jag tror till och med fåglarna ratar dem, men vackra är de en blåhimmelsdag som denna.
Min rabatt var då fortfarande fin så jag visar ännu en bild på den:).
Nu efter flera frostnätter är all blomsterprakt borta. Rosorna är kvar men har mörknat i färgen och hänger höstledset.
 
Lilla katten stannar alltid till vid grästuvan och tar sig ett strå eller två.
Nehej, här ser ni inte grästuvan men den finns två steg framåt. 
 
 
Något senare samma dag är jag på väg till årets sista golfrunda. Vid garaget där jag väntar på att bli hämtad står dessa höstvackra träd.
Kameran fick följa med till golfbanan så det blir fler bilder därifrån så småningom. Inte så dumt med dessa färgsprakande bilder en gråmulen dimmig dag som denna, eller hur? Det har i alla fall slutat regna. Jag skulle vilja gå på stan och titta in i Utopia som invigs idag. Jag ska inte handla något men det vore kul att titta i alla fall och mingla lite bland folket. Får se om jag får med mig någon väninna. 
 
Ha en skön helg!