Barbro S

Sommarfestligt
Här kommer lite om sista fina sommarveckan i augusti då jag flyttade åter till stugan. Eftersom jag använder bloggen som både dagbok och album så vill jag ha med dessa bilder. Ni minns väl hur det var förr med alla bilder som låg och väntade på att bli inklistrade i album. Ett ständigt dåligt samvete och ändå höll jag albumen hyfsat aktuella, hade kanske bara bilder från ett år tillbaka liggande. Jag har hört vänner med barn berätta om mängder av foton från småbarnsåren som bara ligger i högar och lådor år efter år.
 
Men nu åter till sommaren 2013 som jag är riktigt nöjd med. När jag flyttade tillbaka till stugan efter en vecka här hemma fick jag besök samma kväll av S, min väninna sen tonåren. Hon kom ganska sent men det var skönt att slippa sova ensam i stugan. Nästa morgon var ljuvlig och vi njöt solandes på bryggan. 
Vi tog senare cyklarna till Kullaskogarna för skogsluffsorientering. Ja, det blev förstås att gå det mesta på sandiga stigar och torra tallhedar för att hitta kontrollerna. Men innan dess måste vi förbereda kvällens grillning. Här gör S grillspetten klara för marinering några timmar. Änderna tror att hon fixar mat till dem ser det ut som. De har troligtvis fått lite bröd redan men stannar i hopp om att det ska vankas mer :).
 
Här är grillspetten med fina räkor och bläckfisk klara medan grönsaksspetten grillas. Egen odlad småsquash och köpt rödlök.
Nu är kväll med lite svalare temperaturer men ändå fint.
Tyvärr är ingen av oss speciellt bra på att grilla. S:s make är den som brukar fixa det hemma hos dem och jag grillar nästan aldrig sen jag slutade äta kött 1993.
Det blev gott ändå men vi fick vänta länge då vi varit för ivriga att lägga på spetten. Lite beroende på förra gången då vi nästan brände allt vi la på för att det var för hett. Inte lätt att få till det perfekt :)!
Några som hoppas få smaka när det luktar räkor är mina små på och under den nyinköpta bänken som jag själv skruvade ihop efter visst besvär.
 
Några dagar senare var det dags för nästa fest. Den årliga kräftfesten med väninnorna H och K. Även fredagen bjöd på superväder och vi började ute på bryggan i kvällssolens sken.
K ser ut att sova men hon njuter nog bara av solstrålarna. Efter fördrink på bryggan åt vi förrätt utomhus bakom stugan. K bjöd på paj med grönt från sin Grubbeträdgård och pepparrökt lax från Salteriet i Obbola med mangosås till. Supergott men ganska mättande.
 
Nu gör ju inte det så mycket när man ska äta kräftor då det tar ett tag att få i sig kräftköttet. Vi började med svenska kräftor som var jättegoda men med lite hårdare skal än de svenska jag provat tidigare. De var lika röda som de kinesiska vi åt sen så jag vet inte säkert vilka som är på bild men jag gissar att det är de svenska.
Eftersom tallrikarna är så rena :)! 
 
Här är H, nyss hemkommen från Italien, med läsglasögon bara i solglasögonen så därför är de på även inomhus. Eftersom vi ska sjunga snapsvisor förstås:).
H bjöd sen på efterrätten, en jättegod passionsfruktspannacotta. Det blir inte mer bilder från den festen eftersom jag redan lagt upp fyra bilder på Facebook där vi alla tre är med.
 
Just nu ororar jag mig väldigt för en liten katt. Ett kullsyskon till mina, Tiger, som placerades ut hos en familj för 7,5 år sen behöver ett hem snarast. Familjen har delat på sig, sålt huset och tycker inte att tre katter ryms i lägenheterna så de vill omplacera lille Tiger.
 
Han var "min" förstfödde minns jag när mammakatten Morka födde fyra kattungar inklämd i en plyschiglo på Haga. Jag bodde i en trea längst upp i huset utan hiss och den enda utevistelse de kunde få var på inglasad balkong med stängda rutor. Det var de som fick mig att flytta hit när jag sökte ett boende närmare marken och naturen. Men innan dess hade jag lämnat ifrån mig två av syskonen till familjen ovan som nu vill hitta ett fint hem till Tiger. Det fyller mina tankar och jag har gått igenom alla jag kan komma på men inget napp har jag fått.
 
Jag skulle gärna ta honom själv men tre katter för mig blir nog övermäktigt med tanke på hur de två jag har håller mig sysselsatt. Dessutom blir det alldeles säkert bråk mellan Tusse och honom, två jämnstarka hannar. De minns knappast att de en gång sovit i grupp bredvid sin moder. Desirée däremot gillar killar men hon morrar och håller dem på avstånd utomhus har jag märkt samtidigt som hon är väldigt nyfiken och luktar där de gått.
 
I morgon blir det kalas så dagen idag blir fylld av städning och andra förberedelser. Ha en fortsatt skön vecka! De har ju lovat superväder till helgen.