Barbro S

Älvspromenad
I söndags firade vår förening/vänskapsklubb UMeGänget att vi funnits i egen regi 3 år med att bjuda alla våra medlemmar på smörgåstårta och go'bit på Ullas café beläget på Umeå Östra Station. Trots att vi har 22 medlemmar var det tyvärr bara hälften som kom men vi som var där hade trevligt och åt gott. 
 
Jag fick skjuts dit av U som bor nära mig och vi valde att åka lite tidigare för att ta en promenad i den bleka decembersolen vid älven.
Vi gick strandpromenaden vid Öbacka Strand där höghusen står på rad och fler är på gång.
Vackra vinternypon lyste röda. Så fint att de låter småbäckarna rinna öppet och skapa ett levande landskap mellan husen.
I bakgrunden till vänster Östra Station där vi samlades senare och rakt fram NUS, Norrlands Universitetssjukhus.
Riktigt breda eller ska man kalla dem långa höghus byggs nu.Från det här hållet lite i stil med miljonprojektet på 60-talet men med de tjusiga inglasade balkongerna med älvsutsikt så höjs statusen betydligt.
Jag gissar att det är dyra bostadsrätter i dessa hus men även hyresrätter finns på området. Den svartvitrutiga fasaden på garagen tycker jag är läcker.
 
En liten bit till går vi mot Kolbäcksbron innan vi vänder åter för att hinna komma i tid till vårt möte.
Så vackert att solstrålarna brer ut sig från Ön. Isen lägger sig sakta på Umeälven och ger en skön känsla av vinterstillhet.
På björken fryser dropparna till is. Vi hoppas nu att kylan får stanna och att mer snö kommer så vi äntligen får vinter. Det har SMHI lovat för de kommande tre dagarna men om det stämmer återstår att se.
 
Efter vårt go'fika med alla trevliga gängmedlemmar promenerade jag och S tillbaka mot centrum. Solen gick ned och färgade molnen gulröda.
Hos vännen Östpåstan vek jag av och S fortsatte Västpåstan där hon bor. Det är fiffiga namn på stadsdelarna numera:). Länge har de kallats så i folkmun men nu står det också på skyltar.
 
Idag har solen visat sig igen och det har varit en behaglig temperatur på -3--4°. Jag tog bilen till stugan, vandrade omkring i skogen och njöt av den friska luften. Lite mer snö låg där på marken men det var inga problem att parkera bilen turligt nog. Däremot hade stugdörren svällt så jag kunde inte öppna den alls. Trist, det har faktiskt aldrig hänt förut. Visst har den fastnat och varit trög att öppna och stänga men aldrig har jag helt fått ge upp som idag. Jag kom i alla fall in i nya uterummet som tur var.
 
De bilderna visar jag senare. Nu vill jag önska er alla en fin fortsättning på veckan. I morgon firas jag av några väninnor med en försenad födelsedagsmiddag på restaurang. Det ska blir så roligt att få träffas och njuta av riktigt god mat och dryck. Egentligen är det väldigt sympatiskt att dra ut på firandet så här länge :).