Barbro S

Kalas
Vilken vecka! Jag har varken haft lust eller tid att skriva något här. I måndags gjorde jag och vännen klar en rabattkant av överblivet virke. Det var mer jobb än förväntat som det så ofta är, tycker jag mig märka vid olika projekt och renoveringar.
 
På kvällen var jag bjuden på födelsedagskalas på Grubbe. Mitt syskonbarnbarn L fyllde hela 10 år, solen sken och alla vi släktingar samlades ute på altanen. Jag var lite tidig och L hann visa upp sin speciella volt för mig.
Mycket imponerande och även att jag lyckades få honom upp och ned på bild :). Lilla A som har drygt två år kvar till samma ålder kunde även hon volta. 
Det där klarade jag aldrig av när jag var liten. Jag minns en gång när jag försökte stå på händer ute i en park på Västerslätt, minst 14 år var jag då. Det lyckades inte helt och sen hade jag nackspärr i flera dagar. Inte kul! Men nu när jag snart är 60 kan jag stå någorlunda rak i axelstående på yogapassen :). Vi har ännu inte fått prova på att stå på huvudet så det vet jag inte om jag klarar, men ändå !!!
 
En färgglad jättegod tårta bjöds vi på, specialdesignad av födelsedagsbarnet.
Förutom släktingar deltog även barnets gudfar i kalaset. Han demonstrerar här en ny teknisk pryl för värdparet, en klocka (eller nåt?) med appar och massor av fiffiga förmågor. 
Jag frågade om det också var en telefon men det var det inte. Däremot gick det tydligen att stänga av en ringande telefonsignal med den!
 
Här öppnas nu presenterna. Även A fick två paket, bl.a. en fin klänning.
Lägg märke till allas hår som glänser och döljer ansiktsuttrycken. Det är inte lätt att fotografera livliga barn och få dem alla att titta in i kameran samtidigt. Det går bättre så här :).
 
Enda bilden där jag är med är i motljus. Jag och brorsdottern A omges av kvällssolens strålar.
Vackert blommar äppelträdet runt hörnet...
..och även i stenpartiet spirar det i många olika färger. Lite tidigt detta finvädersår.
En härlig kväll att träffas och en fin tradition att vi alltid möts på våra respektive födelsedagar.
 
Veckan fortsatte med massor av aktiviteter. Tisdag golf med vännen, sen hjärngympa då vi gav oss på DN:s söndagskorsord, ett av de svårare. Vi i UMeGänget har bytt tisdagsfik till Bildmuséet och där lyste solen på oss och Umeälven som rann förbi några jättesköna, trevliga timmar. I onsdags orienterade vi i skogarna nära Prästsjön och då upptäckte vi att även myggen trivdes där. Först några kontroller i Kulla inte långt från stugan där jag hann träffa snickaren som ska göra en del jobb åt mig. I skogen ringde rörmokaren om en ny varmvattenberedare då den gamla gått sönder (stugans). Full rulle, alltså!
 
Igår, torsdag, åkte jag till stugan och småjobbade hela dagen. Jag handlade först lite torrvaror och annat för att fylla på förråden innan jag flyttar ut så småningom. Snickaren var där och vi gick igenom lite detaljer. Före det  hade jag besökt glasmästaren då jag tänkt glasa in en del av altanen. Jag hann också skotta sand i skottkärran från de högar som bildades då vi ordnade nytt enskilt avlopp. Ett ganska tungt jobb så jag hann inte så mycket.
 
Roligt var att TV:n fungerade fast vi bytt till ny men ändå gammal antenn efter takrenoveringen. Jag bar också ut trädgårdsmöbler och annat så en del kånkande blev det också. Två sköna pauser blev det i alla fall, när jag åt min sallad till lunch och när jag sen bjöd snickaren på kaffe och liten kaka. När jag kom hem var det nästan 28° i skuggan på altanen. 
 
Och idag är det Nationaldag. Den blev jättetrevlig med besök på en ny lantlig marknad ute på Vildmarksvallen vid Umestan. Vi tittade runt i det sköna sommarvädret och tog en Sjöbab, stekt strömming med röra, sallad och lök i pitabröd. I värmen var det väldigt gott med det salta. Jag köpte mig ett par fina örhängen i grönt glas och jättegoda, lokalodlade småtomater från Forslunda. 
 
Vid tolv cyklade jag vidare till Gammlia för att möta UMeGänget och fira nationaldagen med dem och alla andra sommarklädda människor som var på området. Härligt på alla vis men knappt att man känner någon, konstigt nog. Dagen är fortfarande fin men de har lovat skurar till i morgon och ännu mer regn till på söndag, tyvärr.
 
Jag avslutar min veckoredogörelse med foto på en ny insekt som min granne visade mig.
Vi kom överens om att varken hon eller jag har tidigare sett en sån här. Någon som vet vad det kan vara?
 
Ha en trevlig fortsatt helg!