Barbro S

Stockholmsbesök, fortsättning
Spännande aprilväder igår på första maj, hagel stora som ...ja, vad, ca 5-7 mm i diameter, hittar inget lämpligt jämförelseobjekt. På nolltid blev världen vit igen.
Men innan kvällen var allt borta som tur är. Häggen närmast slår snart ut sina löv, men i Stockholm blommar den nog redan.
 
Här är andra grönskande träd vid Strandvägen.
Vi tittade in på Svenskt Tenn med vacker inredning att köpa för inte helt billig penning, men förstås av bra kvalitet. Sen fortsatte vi vår vandring vid storstadens vatten. Här vilar jag vid en bro där jag fick en helt ofrivillig hatt i smide :).
Lite blåsigt men solen värmde skönt. Vi gick mot Nordiska muséet, men bara förbi.
Väninnan S med fina påskliljor nedanför.
Färgglada tulpaner var det också gott om.
1992 var jag i Stockholm och verkligen njöt av den 17 maj då det redan var riktigt sommar, men att redan nu i slutet av april få se staden i försommarskrud är nästan lika bra. Jag tror det var då jag åkte ut till Fjäderholmarna och solade på klipporna två dagar i rad, arbetslös som jag då blivit.
 
Vi satte oss en stund på en soluppvärmd träbänk med utsikt över Vasamuséet.
Folk sitter redan på gräsmattorna men för mig kändes det tidigt. Då jag dessutom fick infektion i urinvägarna var det inte att tänka på. Jag började tyvärr må allt sämre ju längre vi var ute. Jag riktigt kände hur infektionen fick fäste och knäckte mig allt mer. Men med trevligt sällskap gick det att glömma bort emellanåt, som tur var.
 
Vi gick förbi Junibacken där Astrid Lindgren sitter staty. Måste hälsa.
Ett kul träd lockade mig.
Ännu ett fanns en bit bort men det hörde nog inte till Astrids domäner. Vad det ska föreställa vet jag däremot inte. Bollträd, kanske. Bollpilar har vi på vår innergård här på Glassgränd i Umeå men de är inte fullt så färgglada.
För några veckor sen hade Fototriss temat Vass. Då körde jag på egenskapen vass men nu kommer substantivet, i alla fall i förgrunden.
Samma väg tillbaka en bit, sen in mot Berzelii Park där träden blommade så vackert.
Fler soldyrkare på gräsmattan. Härligt ser det ut! I Kungsträdgården är körsbärsblommorna rosa, men de hade nu bleknat betydligt. Dessa vita, som jag också gissar är körsbär, blommade däremot fräscht vitt. Min lilla skuggmorell, som numera blott är ett minne sen föreningen högg ner det i höstas, blommade alltid vitt och fint.
 
Vi hoppade över promenaden till Gamla Stan och S lämnade mig utanför E:s arbetsplats. E som jag känt sen 1975 då hon kom som receptionistpraktikant till Esso Motot Hotel i Umeå, fick nu ta hand om sjuka mig. Vi hamnade till slut på Nacka närakut där jag fick lämna prov och träffa läkare efter några timmars väntan. Sen antibiotika och hem till E i Hemmesta ute på Värmdö för att äta middag (utan vin) och ta det lugnt. Det var skönt. Lite Alvedon för att hålla nere febern och borta värken också. Med allt det i mig och alla dagsintryck sov jag sen gott i hennes dotters rum i vacker smidessäng från IKEA.