Barbro S

Isigt
Nu när solen håller på att gå ned försvinner också molnen och en blekblå himmel anas. Men vad är den värd när inte solen är uppe och värmer? Nu blir det bara allt kallare ute istället när inte molnen håller kvar vår nästan nollgradiga temperatur. Idag är det invigning av Kulturväven, vårt nya kulturhus med bl.a. bibliotek, Folkets Bio och kvinnohistoriskt museum men jag går inte dit förrän ikväll när vi i UMeGänget ska samlas i Rådhusparken och mingla med andra invigningsintresserade. Jag hoppas få några bilder därifrån om det inte blir för kallt för fingrarna mina.
 
I förrgår däremot åkte jag ut till stugan då det var 2 plusgrader och ganska milda vindar. Isen har lagt sig på sjön och fast jag stampade vid bryggan lyckades jag inte få den att spricka. Perfekt för långfärdsskridskor med andra ord om jag nu hade ägt sådana.
 
Utan broddar kunde jag inte heller gå ut på den för det var rejält halkigt.
Jag åkte bara dit för att få andas lite frisk luft, passade på att dammsuga bilen och tog en kort promenad.
Ser ni så min lilla bil glänser. Handtvättad och sprayvaxad hos Super Bilvård i Umeå och sen städad av mig invändigt, vilket jag gör högst en gång per år. Lilla cykelboden närmast som vi förvarar bråte i är hur gammal som helst men jättefin, tycker jag. Fula förrådet bredvid som också innehåller utedasset är inte fräschare med murkna bräder och delvis flagad målning men de hör till stugan och får nog vara kvar så länge de håller. Lite målarfärg kanske kommer på nästa år eller året efter det men där känner jag ingen stress och det är skönt.
 
Några enstaka rönnbär hänger kvar till fåglarna.
Med blixt lyser de fint i novemberskymningen. Ofta har vi inte sett solen i år men har det betydligt bättre än orten (som jag glömt namnet på) i södra Sverige där de hittills (igår) bara haft en soltimme denna månad.
 
Det händer mycket i Umeå denna helg. Jag hoppas att ni får en fin och händelserik helg ni också!