Barbro S

Jultrevligt
Tiden går så fort och snart är det nyårsafton. Innan dess vill jag hinna blogga om julaftonen 2015 som tillbringades på Grubbe med mina släktingar som vanligt. Årets julafton började med en fin soluppgång här på Glassgränd där jag bor med mina två katter.
Trots snöbrist lite frostvitt på taken i alla fall. Vid tvåtiden körde jag till min brorsdotter med familj där vi samlades för lite glögg och läcker saffranscheesecake innan det var dags för Kalle Anka som numera också lockar barnen. De kanske har anammat några vuxentraditioner nu och gillar det gemensamma. Tyvärr pajade kabeltv:n tillfälligt så vi missade Musse m.fl. på husvagnssemester men det löste sig då de har en vanligt TV på övervåningen med enbart en bordsantenn som lätt tog in ettan och resten av Kalleprogrammet.
Farmor G och barnbarnet L myser i soffan.
 
I år hade jag tänkt att fotografera lite detaljer kring julen men det var svårt då min kamera inte har någon riktigt bra makrofunktion. Här är i alla fall lite grandekorationer.
Ett gammalt änglaspel ger nostalgi.
De har byggt ett nytt uterum som invigdes med sin första julmiddag.
Golvklinkers återstår att lägga på men golvvärmen fungerade redan och det var härligt att sitta lite mer utomhus fast ändå inne förstås.
Värdparet närmast, sen några av oss andra.
 
Syskonen S, varav en inte bär det efternamnet längre, i köket med förberedelser.
Jag kallar dem ibland barnen men det måste jag nog sluta med då de passerat 40-årsstrecket:). Min brors barn alltså.
 
Och så en bild där jag är med :).
Alldeles lagom mycket julmat har vi, tycker jag, som väljer bort det köttiga. Brantevikssill var en ny, jättegod bekantskap.
 
Tomten tror de inte längre på men vi vuxna blev ändå väldigt glada när det knackade på altandörren och en skäggprydd man kom in.
Mörkt och mystiskt! Jo, jag tror nog att barnen blev glada de också. Men nog frågade A menande om och om igen efter pappa. Några bra svar fick hon inte, men kul hade vi.
Så här såg granen ut innan julklappsutdelandet...
.. och så här såg det ut efter!
Där satt far insvept i filt och bastumössa, trött efter sin tomteutflykt eller??
Före detta kaos blev jag glad över första paketet som visade sig innehålla en önskad fårskinnsfäll.
Nyklippt sen två veckor men med tvåårgammal klänning för att inte tala om glitterstrumporna som är fulla av nagellackshejdade hål och maskor som inte syns.
 
Några pingismatcher i garaget/chillrummet hanns också med. Jag fick faktiskt vinna en över A som sen direkt tog revansch. Det är ett litet pingisbord och ganska svårt att hålla igen så man inte slår för hårt. Som vanligt en trevlig och gemytlig julafton. Nöjd och belåten åkte jag hem med mina gåvor (mycket choklad!!) efter kl 21 till mina väntande katter.
 
Resterande juldagar blev ganska lugna frånsett min efterjulmiddag för släkten som blev en mycket stressig dag innan de kom. Kanske blir det några bilder därifrån också.
 
Jag får önska er alla Ett Gott Nytt År! Gott slut-uttrycket är jag inte vän med så jag hoppar över det:).