Barbro S

Morgonrodnad
Ibland har jag inte alls lust att  stiga upp på morgnarna så mörkt och grått som det är. Men i onsdags var det så fint på himlen att jag bara måste upp och fotografera.
Vips är jag då uppstigen och då är det inga problem längre. Andra dagar fixar katternas jamande eller klösande på äkta mattan att jag inte sover för länge.
 
Strax före nio såg vår innergård ut så här.
Lite närmare så vi ser fina månskäran.
Tio minuter senare ungefär bakom husen lite ljusare.
Snabbt stiger solen upp och då bleknar himlen så att fotomomentet är över. I träden satt massor av björktrastar men inte just när jag tog bilden. Otroligt stora skaror av den arten har cirkulerat i området då och då kalasande på kvarvarande rönnbär. Det brukar normalt vara sidensvansarna som gör så. De har också hälsat på men i vinter har de fått konkurrens. Apropå fåglar så blev det inget fågelletande idag då kompisarna blev upptagna/krassliga. Det är nog lika bra så isigt det nu blivit på vägarna, speciellt de små som vi skulle farit på, gissar jag.
 
Ett sidospår är pusslet som så intensivt koncentrerat uppslukade mig några kvällar att Tusse blev riktigt otålig. -Nu får du väl ändå ge dig, kommunicerar han.
Både när de hoppar upp på bordet och ned igen skrövlar de ihop pusselduken. Det blir lite kaos och det är min tur att protestera, men allt löser sig till slut. Igår lade jag de sista himlabitarna medan vännen kämpade med VI-korsordet i soffan. Sen hjälpte jag honom en stund innan det var dags för nästa hjärngympa, nämligen På Spåret i SVT. Jag fixade att janeiro i Rio de Janeiro betyder januari!  Alltid roligt att kunna något.
 
Jag har några fler bilder från närmiljön men det får bli lite senare idag jag publicerar dem. Ha en trevlig helg!