Barbro S

Nyårsfirande
Vilken trist överskrift och dessutom lite överdrivet då firandet här hemma med vän och katter var väldigt stillsamt. I år lagade vi maten själv och den blev god. Bilderna på oss blev däremot inte så bra. Till förrätt åt vi parmesanchips med räk- och romröra dekorerat med grön sparris. Mycket smarrigt! Till huvudrätt varsin tonfiskkotlett, en rejält tjock filé på 270 gr som vi stekte som en köttbit. Till det potatisgratäng som inte blev så krämig som tänkt men helt okej och så en sås med vitt vin i.
 
Sen fördjupade vi oss i Vi-korsordet som kommit i brevlådan dagen före och som alltid är roligt att ta sig an. Temakrysset är det lite lättare så det började vi med och nästan gjorde klart. Det andra stora krysset har vi kvar ett tag till, bra att få suga på lite och inte göra dem färdiga för tidigt. Det enda vi såg på tv var Grevinnan och betjänten-sketchen om igen och sen lät vi programmet om Steve Mcqueen och filmen med honom i vara på men det var inte så intressant.
 
Roligare då att klä på sig och åka ned på stan när tolvslaget närmade sig. Vännen körde och gatorna var ganska tomma när vi från hans bostad gick in mot centrum och Rådhusparken där firandet skulle äga rum.
Längst ned mot älven hade de byggt upp en liten scen och sakta fylldes parken. Vi var där ca 23.35 och då var det glest i den isiga parken. Mest bara lätt överförfriskade ungdomar (killar/pojkar) som var ganska högljudda. Tjejerna i kortkorta kjolar var lugnare; så finklädda i glitter och med högklackade skor halkade de alla omkring oss där vi stod fast förankrade vid ett stort träd.
 
Kulturhuset Väven lyser så varmt och välkomnande.
Många hade gått upp på rampen som går runt byggnaden. Där hade de säkert bra utsikt. Åt andra hållet SF-biografen och Handelsbankens blå neon.
Snabbt fylldes parken av fler och fler så det blev trångt omkring oss. Från scenen hördes arrangören Martin Uddestrands starka stämma och sen sjöng ett ungt band fina covers medan vi väntade. En för mig okänd företagare, Roger Lundholm, höll nyårstalet och sen räknades tolvslaget in bakifrån, tio, nio osv. tills fyrverkerierna började smälla och lysa runt omkring.
Lätta att fotografera är de inte så jag gav upp ganska snabbt och bara njöt av det lysande skådespeleriet.
Jag hade glömt öronpropparna men stoppade lite papperstussar i öronen för att dämpa något. De höga fyrverkeripjäserna som liksom regnade ned över oss smällde så högt att det kändes i hjärtat ändå. Det var lite otäckt men oerhört vackert och pampigt med alla färger och allt som glittrade och sprakade på himlavalvet. Jag filmade men vet inte hur man lägger in en film här på bloggen, tyvärr.
 
Jag får hoppas att ni var där eller någon annanstans och fick njuta av eget fyrverkeri där ni befann er. En halvtimme senare ungefär tystnade smällarna och vi vällde tillsammans med alla andra in mot gågatan och vidare till våra hem. I tidningen stod att de beräknat folkmassan till ca 10 000 personer. Det är ganska kul att ha firat tillsammans med så många andra i vår lilla stad.
 
Nu har nästan all snö regnat och smält bort. På nyårsaftonen var det +6° och det var tydligen samma temperatur som på midsommaraftonen 2014!! 
 
Ha en god fortsättning på det nya året!
#1 - Musikanta

Trevligt att läsa om ditt nyårsfirande! Här har vi haft 10+ idag, så alla snö har smält bort. Det ligger fortfarande lite kvar i dikena.

Om du vill lägga in en filmsnutt på bloggen måste du först lägga in den på Youtube och sedan bädda in den på HTML sidan när du har kopierat länken. Det är åtminstone så jag gör här på Blogger.
Kram från Ingrid