Barbro S

Mera stugbilder
Lite lat blir jag på att blogga så här i sommartider. Av någon anledning har jag alltid så bråttom tillbaka till stugan jämt när jag är här hemma. Det är som att jag har en stressbacill i mig som bara vill, vill, vill tillbaka till stugan vid Kullasjön så snart som möjligt. Och ändå är vädret ju inget vidare även om solen just nu kom fram mellan molnen.
 
Idag kom jag på en lösning. Jag har just satt igång tvättmaskinen som tar ca en timme så nu kan jag blogga i lugn och ro. Jag måste ändå stanna kvar för att hänga tvätten sen :). Allt regnande gör gott för växtligheten på torr sandjord så nu blommar det för fullt.
Jag gillar lupiner trots att det varnas för att de sprider sig så ohämmat. Just på min tomt är det ingen risk för sådant. Jag har för många år sen planterat en mot sjön där det är bördigare jord men den har inte spridit sig alls på säkert 10 år. Uppe vid vägen där denna bild är tagen har jag kastat ut frön varje år för att få fler. Jag får alltså kämpa för att de ska rota sig hos mig, ingen lätt spridning där inte :). Grannen min vill också ha men har inte lyckats. Jag gillar att de kan ha så många olika färger.
Jag saknar mörkröda som jag såg på en väg häromdagen och helt vita men jag har några väldigt blekt rosa så man kanske kan ta dem för vita???
 
De övriga sommarblommorna, prästkragar, röd- och vitklöver, någon blå jag inte minns namnet på och vanligt gräs omger Tornedalsrosorna som också blommar just nu. När allt blommat över ska jag nog låna vännens trimmer och rensa bort, men just nu njuter jag av växtligheten. Lite smultron har också börjat sprida sig. Jättekul!
 
Regnat har det som sagt gjort mycket och mina små kära deppar emellanåt.
De undrar verkligen när det ska sluta regna och det gör jag också. Jag längtar värmen men den klarar de pälsklädda sig utan, ca 15 som nu är helt okej för dem. Minst 20 vill jag ha, sol och inga isvindar som igår. Det här resonemanget är lite inaktuellt för något ordentligt regn har det inte varit sen i söndags, däremot många mörka moln så man är aldrig helt säker.
 
Idag när solen kom fram blev Desirée så lycklig att hon rullade sig av glädje.
Visst ser ni att blåbären är på väg?
Jag ser fram emot att plocka dem direkt ner i morgonfilet. Ljuvligt med färska bär!
 
I lördags fick jag besök av min brorsdotter med familj. De är också ägare av stugan, en sjättedel där jag äger en tredjedel. Än så länge ganska okomplicerat men man vet inte hur det blir i framtiden. Många gånger har jag önskat att jag fick rå om stugan helt själv men det är en viss trygghet när saker händer, att vi delar ansvaret. Som byte av avlopp och nytt tak ifjol. Jag tycker jättemycket om att de kommer, det är absolut inte det,  men ibland är det besvärligt när saker ska göras, att inte få bestämma själv hur man ska investera, t.ex.
På datorn fanns ett jättefint bildspel från deras Danmarksresa. Vi började optimistiskt utomhus men regnet kom och inne blänkte det mindre på skärmen. 
Lilla A gillar mina katter som vanligtvis är lite skygga för främmande men här ser vi hur fin kontakt hon fick med Tusse efter att ha mutat med lite mat :).
 
Tyvärr var jag tvungen att åka till stan så vi fick inte träffas så länge. Jag hoppas att de snart kommer tillbaka så vi får umgås ordentligt på stugan vår. På lördagkvällen träffade jag mitt UMeGänget på restaurangen Båten och åt mycket gott. Ovanligt med svart ris, torsk på bananblad och spännande gröna skott som jag inte smakat förut, men väldigt läckert var det. Alla var vi så nöjda med våra olika rätter där vi satt på en båt vid kajen. Ibland gungade det till när någon rörlig farkost ute på Umeälven orsakade svallvågor. Regnade gjorde det men vi satt som tur inomhus och det slutade innan vi ätit klart. Mycket trevligt var det.
 
Sen i söndags blev det en golfrunda med väninnan H. Det gick hyfsat bra för oss båda två poängmässigt men jag var väldigt ojämn och ur form emellanåt. Turligt nog vände det och jag lyckades få par på sista hålet och därmed hela fem poäng :). Regnhotande moln följde oss hela bilturen ut till Holmsund men när vi väl fått ut våra golfbagar och -vagnar sprack molnen upp och solen var med oss hela rundan på drygt två timmar. En härlig kväll.
 
Igår blev det en liten utflykt med vännen till Obbola, till Salteriet hade vi tänkt oss för att köpa god lax, men det var stängt just på måndagar. Tråkigt, men då passade vi på att hälsa på hos våra vänner C o L som nyligen flyttat ut året runt till en stuga vid Österfjärden. Jättefint var det där innanför glas då det stormade väldeliga från vattnet. Vi hade med bullar och bjöds på gott te med chokladkaka. En bra utfärd blev det till slut:).
 
På nätterna är det ganska vackert strax innan solen går upp. Den här bilden tog jag före halv fyra i morse då katterna ville ut.
I övrigt gnetar jag på i stugan med ditt och datt. Jag har gett mig på att städa i förrådet bland all bråte, smått som stort. Det var så skönt idag då jag lämpade av gammal el och läbbigt kladdiga färgburkar på återvinningen. Härligt att bli av med skräpet. Skrapa färg måste jag göra men det är så tråkigt att jag hellre hittar på annat. En liten stund igår kväll innan serien Our girl lockade in mig blev det i alla fall.
 
Hoppas ni också har det gott i denna vad gäller vädret besvikelsens sommar.