Barbro S

Fototriss - Något nytt
Helena vill att vi med tre bilder visar på något nytt i våra liv. Några stora nyheter har jag inte utan det rullar på i relativt vanlig årstidslunk. Vädret är väl inget att avhandla direkt, att allt är senare än vanligt. Vi väntar otåligt här uppe i norr på sommarvärmen. 
 
I Amsterdam köpte jag två påsar med tulpanlökar som jag nästan direkt (i slutet på april) planterade ut i trädgården. Dessa  skulle bli vackert klarblå men så här blev de. Det är för mig något nytt!
Lite läckra är de ändå men inte vad jag hade förväntat mig. Roligt är att de andra lökarna som skulle bli vit/röda, vit/lila och andra kombinationer med vitt i blev helt klarröda:). 
 
Ett nytt besök en tidig morgon överraskade mig.
Men gladde mig också mycket då det inte är ofta vi får kottebesök numera. För några år sen bodde flera igelkottar i området.
 
Nästa morgon var det dramatik i tallen bakom min balkong. Också något alldeles nytt!
Först satt den i lilla pilen nedanför och åt av blåmesarnas talgboll. Sen närmade sig katten och den flydde upp i tallegren. Jag hämtade in kära katten min så ekorren skulle kunna ta sig in i skogen. Istället upptäckte den blåmesarnas ungar i holken och satte sig där på taket, vilket retade min granne som började kasta sten (på stammen, inte på ekorrn) för att jaga bort den. Då klättrade den högre upp i tallen men en stund senare kom ett gäng skator till undsättning. Så småningom valde ekorren att ge sig och skuttade åter till skogens skyddande träd. Då kunde jag släppa ut katterna igen.
 
En alldeles ny berättelse från Glassgränd, Ersboda i Umeå :).
 
Så fick jag till något nytt i mitt liv i alla fall. Fler bidrag på samma tema hittar ni hos Fototriss.
 
 
 
 
 
#1 - Ruth i Virginia

Underbar bild av ekorren mot den
blåa himlen. Påpassligt knäppt foto.

#2 - Arja

Halloj!
Härligt inlägg med mycket nytt som händer trots allt :O)Fin bild hann du också ta på ekorren.

#3 - Kattastrofen

Härlig triss. Den sista bilden blev min absoluta favorit. :D

#4 - Axart

Ser härligt ut med allt nytt och levande! finns igelkottsräkning nu, och man får gärna rapportera in, dom har minskat i hela landet utom Piteå.

AX

#5 - Veiken

En fantastisk fin bild på ekorren. Igelkottar är så fina, Tyvärr blir många påkörda av bilar! Tulpaner är aldrig fel! :)

#6 - Kari

Det er jo både eventyr og drama i din trädgård! Spennende lesning! kari

#7 - Violen på Brandholmen

Så mycket det händer i din trädgård! Tulpanerna är läckra men ekorren blir min favorit!

#8 - KajsaLisa

Naturens näringskedja ställer till problem för oss, kul text och ekorren blev bra på bild.

#9 - Berit E i Kasperian

Oväntade tulpannyheter, itne helt välkomna kan jag tro.
Ekorrbild och berättelsen tackar jag särskilt för. Hos är dessvärre katterna snabbare, ibland. Tre gånger hittills i år. Inte så roligt.
Fin bild du tog!