Barbro S

Andmatning och Bräntberget
Detta lustiga marsväder som mer liknar april! Just när man har vant sig vid att det är regn som faller från himlen så vaknar jag av fluffiga snöflingor virvlandes i luften. Lite vitt blev det på gräset men på gångbanorna tinade det genast bort i en plusgrad.
 
En mycket skön dag att ta det lugnt och vila upp efter den senaste tidens siffer- och pappersjobb, vilket jag inte är van vid numera. Annat var det när jag arbetade som kontorist på 70-80-talet. Numera mår jag bäst av lugna dagar med lagom mycket aktivitet för hjärnan. Och marssol!
 
I fredags den 6 mars var det en underbart fin vårvinterdag (ja, jag vet att de sagt att vi nu har meteorologisk vår, men..) då solen sken mest hela dagen. Jag tog fram min cykel och trampade iväg på cykelbanorna till Mariehemsängarna med fina dammen där massor av gräsänder samlats. En stor bit grovt bröd med solrosfrön hade jag med och delade ut.
Jag fotograferade också för fullt i hopp om att få en läcker bild. Här har jag i alla fall en flygande and i gruppen.
 
Vackra är hanarna med sina blå- och grönglänsande huvuden.
En av dem tar sig en rejäl tugga av brödet mitt.
Men här vänder de flesta baken till:).
Nog med änder! Jag höjer blicken och ser ut över Mariehemsängarna och lilla Tavlebäcken, tror jag den heter.
För att den senare rinner ut i Tavlesjön som vi av någon anledning känner som Nydalasjön. Lite moln var det men de flög vidare och Bräntbergsbacken fick bada i vintersol.
+8° var det just då (i skuggan) och sportlovslediga ungdomar fick en härlig dag med lite utförsåkning. På högra sidan finns barnbacken med raststugor för de små och medföljande vuxna. 
Där kan man grilla korv eller annat och njuta av sin medhavda matsäck i solen. Själv promenerade jag omkring och tog lite kort då jag inte hade tagit med något att fika.
Mot kritvit snö blir färgglada kläder vackert och inte minst den klarblå himlen. På väg därifrån tittade jag mot Mariehem och vattentornet. Den vita stadsdelen byggdes på 60-talet.
Så härligt att snön var vit den dagen. Annars är det mest smutsiga snöhögar man ser lite här och var nu i år den här tiden.
 
En sista fågelbild på denna trivsamma kråka som spatserade omkring.
Ännu roligare hade det varit om jag hade lyckats fånga den vårrusiga skatan på bild som lyckobadade i en vattenpöl på vår parkering när jag kom hem. Men skator är på sin vakt, verkar helt oberörda när man passerar dem men så fort man stannar drar de och hinner man ta fram kameran är de bara puts väck. Jag har provat många gånger. En bra skatbild tar man bara om man är dold för dem. Det är i alla fall min erfarenhet.
 
I morgon ska solen komma åter och det ser jag fram emot. Redan 8.40 ska jag vara på Tandläkarmottagningen för sömnapnébettskenor. De ska prova ut en åt mig, jag som hade 21 andningsuppehåll per timme den natt jag hade på mig apparaturen för att mäta just det. Jag hade uppfattat det som 21 st på hela natten för det tyckte jag var mycket nog, men där på tandkliniken upplyste de mig om att det var värre än så. Ändå räknas det som måttligt svår sömnapné så länge som det ligger under 30/timme.
 
Jag hoppas bettskenan kan hjälpa mig så jag får vakna utvilad någon morgon. Jag vill bara somna om och somna om varje gång jag vaknar efter sju men vid nio tvingar jag mig upp för jag vet ju att jag inte blir piggare av att sova en liten stund till. Katterna är också bra på att jama eller klösa matta för att få upp mig.
 
Jag önskar er alla en fin vår(vinter)vecka!
 
 
 
#1 - Lena i Wales

Härliga vår-vinterbilder!
Besvärligt det där med sömnapné. Hoppas det går bra!