Barbro S

Fototriss - Transportmedel
En härlig dag för en utflykt med UMeGänget, strålande sol och bara svaga vindar. Vi åkte ut till Umeå uthamn i Holmsund där jag hoppades hitta några transportmedel till veckans Fototriss. Jag hade tur! Finlandsfärjan kom just tuffande in mot hamnen, en riktigt gammal färja som varit med på många olika vatten och nu börjar se lätt bedagad ut. På den här bilden syns det inte så bra som tur är. 
En nyare färja är planerad och en prototyp visades nyss i vår lokaltidning. Där kan man tala om rymdinfluenser, riktigt snyggt speedade linjer i formen.
 
En båt som transporterar något färre men ändå är mycket viktig som transportmedel är denna Pilot som används av Sjöfartsverket.
För att slippa fotografera vanliga personbilar blir jag lite kreativ och väljer som motiv till min tredje trissbild vindkraftverket som ju transporterar el.
Vingarna rörde sig knappt idag, så skönt vindstilla var det för oss promenerande som njöt av varandras sällskap och det härligt vårliga solskenet.
 
Fler bidrag hittar ni hos Fototriss.
 
 
 
#1 - cissi

Smart att välja vindkraftverket.......då fick du med den underbart blå himmelen också! :)

#2 - Berit E i Kasperian

Gillar vindkraftverket - både bild och tanke.
Jag tänkte också "el" men fastnade på elkabel, och det kändes inte inspirerande. :)
Berit E

#3 - Cecilia Artista

Härligt väder och fina båtar men trots det så gillar jag vindkraften bäst! Jag tycker ofta att de ser ut som graciösa dansare.

#4 - Marja

Fin triss! Jag såg också skissen på den nya färjan i tidningen och ja... den var spacead . :)

#5 - Caroline

Fina bilder, fyndigt med sista bilden!

#6 - KajsaLisa

Den röda var fin mot det blå vattnet.

#7 - Emelie

Snygga bilder! Ja, vindkraftverket var en kreativ tolkning! :)