Barbro S

Fototriss - Så här ser det ut där jag är
Det återkommande årstidstemat "Så här ser det ut där jag är" ska visa hur långt våren kommit i vårt avlånga land och på andra platser där fototrissarna befinner sig. Det är dessutom tävling då det är Fototriss 300:e omgång. Stort grattis till Helena som orkat hålla igång utmaningen så länge. Priserna kommer från Coolstuff och jag har valt denna produkt , en nattlampa som jag tyckte var fin.
 
Jag hoppade över gårdagens gråmulna lördag och valde idag då vi fick härligt soligt på vår fågelskådningsutflykt. Det skulle vara en fågelsångsvandring på Stora Tuvan med den lokalt kände ornitologen Christer Olsson.
 
Så snart vi klivit ur bilarna kom larmet om en sällsynt gäst. Ägretthäger hade setts i Villanäs på andra sidan Umeälven. Vi trängde in oss i så få bilar som möjligt, körde runt och fick se ett ståtligt par kritvita ägretthägrar långt därborta. Någon bra bild på dem fick jag inte men några sångsvanar i rad kanske duger.
En liten skäggdopping simmade in i bild också såg jag nu när jag beskar den:).
 
När vi senare hade vandrat genom urskogen och våtmarkerna på ön ackompanjerade av rödhake, bofink, kungsfågel som bara två lyckades höra (inte jag) och några få till kom vi fram till utkiksposten. Lilla Doris som ofta är med får vara med på bilden där man kan se att sälgen nu blommar.
Hundens matte har en läcker stjärnkikare att skåda i.
 
Där var så få sjöfåglar, tråkigt nog. Tydligen för högt vatten för att vadarna ska vilja stanna. Sjöfåglarna befann sig nästan utom synhåll, till och med för oss med tubkikare.
Här skådar vi på två storspovar som vandrade mittemot. Precis när vi skulle gå kom en liten gluttsnäppa också så vi fick en kort titt på den vadaren, i alla fall.
 
Så såg det ut där jag var idag, i Umeå-trakten. Andras bidrag hittar ni hos Fototriss.
 
 
#1 - Eva Trillian

Vackert väder med våren i antågande! Fin, ljus, triss!

#2 - Beppan

Härliga bilder! Våren har kommit en liten bit längre hos dig. Konstaterade det när jag var på trädgårdsmässa förra helgen.
Här ligger fortfarande isarna kvar på sjöarna. Men sälgen blommar - och våra bin är ute och flyger!

#3 - Axart

Ägretthäger! häftigt!
Fint trissat hela vägen!
AX

#4 - KajsaLisa

Ser att det verkligen är vår där uppe , fina bilder.

#5 - Musikanta

Fina bilder och kul att du fick med den lilla skäggdoppingen.
Kram från Ingrid

#6 - Spanaren

Fint trissat!
Favvo blev din hundbild så klart *voff*
/ kram

#7 - Berit E i Kasperian

Tror att "mina" sångsvanar i år valt att flytta norrut, kanske till dig! Jag saknar dem, men hoppas de trivs.
Fin vårtriss - ser ut som om Doris längtar efter lite mer värme bara. :)

#8 - Leena

Så spännande att spana på ovanliga fåglar. Tyvärr hör jag till gruppen som känner bara de vanliga men jag njuter av att titta och höra på dem också. Vi har funderat lite varför de änder (6-7 par) och doppingar (4-5 par) som fanns i vår sjö här har helt plötsligt försvunnit. Har de flyttat någon annanstans eller gömmer de sig i strandkanten och ruvar? Fint trissat i alla fall - ger bra bild av din omgivning och vad du gjorde!