Barbro S

Keukenhof
Vår första heldag i Amsterdam lyste solen så skönt att vi bestämde oss för att direkt åka ut till blomsterparken Keukenhof. Det var inte helt lätt att ta sig dit fick vi erfara fast vi köpt biljett dagen före hos turistbyrån med inkluderad transport. Först spårvagn några stationer till Leidseplein på egen hand, sen buss 197 därifrån ut till Schiphol, flygplatsen. So far so good även om bussen stannade på väldigt många hållplatser innan den lämnade Amsterdam. 
 
Lite blommor att titta på innan vi fortsätter. Fina kallor. Visst är det så de heter?
När vi närmade oss flygplatsen såg vi en lååång kö som gick runt en byggnad och naturligtvis var det dit vi skulle. Alla andra hade också köpt samma biljett, troligtvis. Kön rörde i alla fall på sig hela tiden så det gick hyfsat snabbt, ca 30-40 minuter innan vi kunde stiga på buss 858 till Lisse och Keukenhof. Vi var lite otåliga då och valde ståplats för att komma iväg, optimistiskt tänkande att det nog inte var så långt. Men det var det.
Hit in har vi inte kommit än, men snart. Bussresan tog 40 minuter så vi var ganska trötta att vara tvungna att stå så länge. När de färgade blomfälten började dyka upp fick vi ny energi och genom staden Lisse var det så fint med söta hus omgivna av blomsterprakt att vi glömde bort strapatserna.
 
In till parken gick det snabbt, inga köer alls som de varnat för. Köerna hade vi ju redan avverkat. Direkt man kom in såg man denna lilla fontänblomma.
Lite längre bort stora trätofflor att fotograferas i (inte jag) och dessa värdinnor folk också ville bli fotade bredvid.
Fint klädda, ska vi gissa på 1500-talet, då tulpanrikedomarna började? 
 
Man blev lite stirrig och fotade till höger och vänster vackra blomplanteringar i folkträngsel, men det var verkligen fint.
Den här sorten älskar jag. Min granne hade sådana när jag flyttade hit till Ersboda, men jag tror att de inte är kvar nu 9 år senare. Så länge har jag bott här, helt otroligt vad tiden går fort.
 
Söta vitblommande träd vid en kanal.
Parken är 28 hektar så det är lite att upptäcka även om en del av det är fält där tulpanerna odlas runt omkring och dit får man förstås inte gå. Det räckte så bra ändå.
 
En mindre muromgärdad plats lockade oss. Där fanns många riktigt gamla sorter. En Tulipa Violet från 1700.
Dessa intensivt röda var underbart vackra.
Stora öppna klockor, svårfotograferade, men väninnan lyckade bättre än jag med sin mobil. 
Ni ser att färgen varierar då dessa ser orange ut. 
 
Jag avslutar med en fin kvinna i brons bland narcisser.
Som ni förstår är vi bara i början av parken och många fler blomsterbilder blir det. Jag vet att jag inte är så bra på att begränsa mitt bildvisande, men det är ju så roligt :).
 
 Ha en skön vecka. Här regnar det just nu men det känns helt okej!
 
 
 
#1 - Lena i Wales

Härliga Keukenhofbilder!
Jag har varit där ca 40 gånger som reseledare. Olika varje år. Men nu har jag slutat resa på Holland, så kul att få se dina bilder!

#2 - Anni

Men det är ju bara att ösa på med bilder - jag har aldrig varit i Keukenhof och vill väldigt gärna se mer!