Barbro S

Fototriss - Rosa
Nu är jag åter från min Sardinienresa. Jag börjar med ett snabbinlägg till veckans fototriss som uppmärksammar Rosa bandet-kampanjen med temat Rosa (förstås). Huvudstaden Cagliari har gjort flamingos till sin nationalfågel för det finns så gott om dem i saltbassänger och träsk runt staden. Alla vet ju att flamingos är rosa...eller??
Sanningen är den att de faktiskt är vita tills de äter av en speciell räka. Då får de sin karakteristiska rosaröda färg. Benen och näbbarna samt en del av stjärtfjädrarna är i alla fall starkt rosa som ni ser.
 
Mina bilder är tagna genom bussfönstret men bussen stod i alla fall still.
Staden i bakgrunden är Quarto Sant'Elena som vi besökte en dag. Mer om det senare.
Långt borta var det och jag zoomade max. Lite suddiga är de men visst ser man de rosa detaljerna?  
 
Fler, säkert betydligt mer rosafärgade bidrag hittar ni hos Fototriss.  Och mer om Sardinien kommer här på min blogg lite då och då framöver :).
 
 
#1 - GunBritt

Flamingon är en ståtlig fågel...Kul att få veta att de får färgen av att äta räkor..

#2 - Annette

Det visste inte jag, att de blir rosa av räkor! Undrar vad de flamingos ätit som jag fotat, här: https://justnujusthar.wordpress.com/2015/10/03/fototriss-rosa/

Men det är i Sea World, och jag kan tänka mig att de ger fåglarna något som påverkar färgerna för att vi turister skall bli hänförda...

#3 - Axart

Häftiga fåglar, vill gärna se dom.
AX

#4 - meta

En fågel som då inte är vanlig här i alla fall kul att ha sett den i verkligheten antar jag Jag har nog bara sett när de är rosa, Men dina har ju lite rosa i alla fall.
Ha en fin helg
Meta

#5 - KajsaLisa

Man ser att det börjar komma, lite mer räkor så .... Fina blöder.