Barbro S

Hemma från Sardinienresan.
Måndag natt efter kl 24 kom vi hem till Umeå Airport efter fyra nätter på Sardinien. Jag åkte med Universal Tours som vanligt efter ett erbjudande från Natura Med Pharma. De kallar det för bjudresa men tilläggen blir fler och fler så nästa gång blir det nog billigare och bättre att åka på egen hand. Fast det beror förstås på :).
 
Vårt hotell hette Setar och vårt rum bjöd på denna utsikt morgonen efter att vi anlänt mitt i natten. Efter att vi ätit frukost och avböjt dagens utflykt bestämde vi oss för att utforska omgivningarna.
En stor trafikerad väg gick hitanför åkern och när vi korsade den fanns det en busshållplats nära.
Poettostranden besökte vi helt kort första dagen utan att veta om att det var där vi var. Vi hade bara tänkt besöka staden Quarto Sant'Elena men frågade i receptionen var man kunde finna flamingos. Vi fick då bussturen beskriven för oss, att busslinjen PF gick så och så och var vi skulle stiga av. Bussbiljett kunde man köpa i bussen sa den vänlige unge mannen i receptionen. Tjo pytt! Inte gick det, men chauffören var snäll och lät oss åka gratis.
 
Vi och några andra svenskar klev av efter att ha passerat bron över saltbassängerna. De skulle bada så vi gick med dem ned på stranden och tog några bilder.
Jag tog genast av mig skorna och kände på de salta vågorna. Så skönt! Väninnan som inte är lika förtjust i att bada behöll sina glittriga sandaler på.
Glittrade gjorde också solstrålarna i det Medelhavsblå vattnet.
Jag zoomar in klippan i bakgrunden på bilden före denna.
Den ligger strax utanför Cagliari som är Sardiniens huvudstad, några mil bort.
 
Bänkarna nedan såg inbjudande ut i det blåsiga vädret, men vi satt bara en kort stund för att sopa bort sanden mellan tårna.
Sen korsade vi bilvägen och började leta flamingos. Vi hade sett tre stycken genom bussfönstret och fler än så fick vi inte se fast vi gick och gick :).
 
Fortsättning följer.. Ha en skön vecka! Här i Umeå är det kyliga nätter och småsvala dagar men solen skiner i alla fall.