Barbro S

Mer Mickelbo gård
Det finns så många härliga djur på Mickelbo gård som vi besökte i början av augusti att jag vill visa några fler bilder därifrån. Alpackan kan man bara inte få nog av:).
Snygg frisyr, inte sant? Mjuka som gosedjur var de också med sin fantastiskt värmande ull. Lilla ungen verkade njuta av att bli kliad.
Fler som njuter av beröring fanns också. Här är ett litet Linderödsvin som visst är den ursprungliga grisrasen i Sverige.
Lite mer avskilt hittade vi en sugga som ammade sina riktigt små kultingar. Födda bara någon dag innan.
Snabbt ta en bild för att inte störa, och sen lämna henne i fred med småttingarna.
 
Kamelerna hade fått sig en baby i år också, men i juni så den var ganska stor nu.
Pappan är mäkta stolt!
De har två kameler till men de måste vara i en annan hage då de inte varit snälla med kamelbabyn.
 
Längre bort mot skogen hittar vi en riktigt gammal jak, över 30 år.
Tjurig och envis var han också då han tagit sig över till fel hage och inte ville följa matte som lockade med gott bröd. Kolla hur olika stora hornen är. Ägaren hade en förklaring men tror ni jag minns den nu. Så mycket intressant information man får och så rinner den bara av en. Numera förevigas ju det mesta på bild. När kommer inspelningsapparaten, liten, behändig och lätthanterlig för att spara orden, ljuden? Fast det kanske inte alls skulle bli bra om man tänker efter? Jag vet att man kan filma med ljud men det är lite krångligt.
 
Yngre hanar fanns längre upp mot skogen. När vi började fotografera kom de snabbt närmare.
Nästan lite hotfullt! De var nog snälla och lugna egentligen. Ändå skulle jag inte gå frivilligt in till dem.
 
Stora fåglar fanns det också. Dessa kallas Hjälmpärlhöns.
Välgödda ser de ut med fina pärlor i fjäderdräkten.
 
En vacker kalkon fjädrade upp sig.
Roliga djur det finns :). 
 
Lite ledsen ser lilla åsnebarnet ut.
Men så kanske åsnor ska se ut. Jag tänkter på deppige Ior hos Nalle Puh?
 
I frihet fick en del gå också. Ifjol när vi besökte stället var det en liten gris som sprang överallt. Nu kom en rad ankor på promenad.
Visst ser ni kaninen längre fram. Mycket roligt för barn fanns det. Mindre djur att klappa, marsvin m.m., men som ni förstår roade även vi vuxna oss under dagen. Här säger jag hejdå till alpackorna.
Lite svalt var det denna dag, den 9 augusti, bara 15-16° men sen kom goa sommarvärmen även till oss i norr. Alpackorna och lamorna med sin varma ull trivdes säkert bättre i svalkan.
 
Tidigare inlägg finns här och fjolårets här.
 
Ute vräker regnet ner sen igår vid tvåtiden. Jag hade tur och hann plocka in trädgårdsmöbler och annat från stugan innan det bröt ut. Så nu finns tid att blogga och mysa inomhus även om jag inte har brasa här hemma som vi har i stugan. Men där är det redan rått och kallt, oisolerad som den är. I somras var det gott att tända en brasa i öppna spisen, dricka te och titta lite på någon gammal serie på dvd när regnet stod som spön i backen ganska ofta i juli.
 
Nu är regnet välkommet då vi haft fina septemberdagar länge. Kanske svampen får sig en knuff uppåt också.
 
Ha en skön helg alla läsare!
 
 
#1 - Skogsraah ☾

Så fina!