Barbro S

Naschmarkt
På vår väg hem mot hotellet passerade vi Naschmarkt där det dagligen pågick en matmarknad. Vi var hungriga men vi gick ändå igenom först då vi inte fann någon lockande restaurang direkt. Ostlandet såg läckert ut men vi gick aldrig in.
Grönsaker kan man aldrig få för många av.
Bara titta inte handla när man är på så kort besök som vi var.
Lite annat än mat fanns det också. Med vackra hus i bakgrunden som ni ser både ovan och nedan.
Jag zoomade in fasaden och så här fina är gulddekorationerna.
Min fascination för fina hus verkar vara oändlig så en bild till blir det.
Vrider man huvudet lite till vänster ser man att även tunnelbanestationen är ett mysigt hus.
Härifrån hade vi bara en station till vårt hotell Ananas, alltså gångavstånd. Vi vände åter genom marknaden och fick äntligen sätta oss ned och äta lunch.
Det ser gott ut men var konstigt nog ganska smaklöst. Vitlök skulle ingå i rätten men av den kändes ingenting. Det blev till att hälla soya på riset och krydda med det som fanns på bordet. Mätta blev vi i alla fall :).
 
Sakta vandrade vi nya delar av marknaden och fann bl.a färgstarkt porslin.
Läckra, söta och roliga tekannor fanns också.
Koppen längst upp i mitten med en svart katt på har jag faktiskt hemma redan. Ja, inte just den där.. men en likadan :).
 
Tur att vi var mätta för vi frestades en hel del.
Mmmm!
 
Marknadsstånden tog slut men vi fortsatte längs Rechte Wienzeile och stötte på tre olika män att fotografera, speciella men inte så levande.
Först denne dykare som S ville komma nära. Sen gick vi faktiskt förbi hotellet utan att märka det. Kanske var det figuren nedan som lockade.
Svisch, så kastar han sig iväg mellan husen med hjälp av sin magiska tråd! Där och då upptäckte vi att hotellet redan hade passerats så det blev till att vända om. Så mötte vi då vår tredje och sista man på denna promenad, en lidande person full av guldpilar.
Undrar om det är Amors pilar som fastnat? Nej, det ser mer farligt ut än så.
 
Tillbaka på hotellrummet var det bara att vila en stund och sen fräscha upp sig inför kvällens evenemang, en föreställning på Volksoper.
 
Mer om det senare.
 
 
 
#1 - Lena i Wales

Kul med mer Wienbilder och dessa kan jag inte säja att jag känner igen.
Ha en fin helg!